Knolselderij soep met prei en stukjes kip

Knolselderij soep met prei en stukjes kipDeze knolselderij soep is geschikt als voorgerecht maar ook als maaltijdsoep. De knolselderij groeit onder de grond. De witte knol is familie van de wortel. KnolselderijMeer lezen…
Bereidingstijd: 35 min, recepten
april 24, 2023
Romige saté van kip met pindakaas en gember

Romige saté van kip met pindakaas en gember In dit saté recept wordt gember gebruikt. Gember is de wortel van de Zingiber officinale oftewel gemberplant. Gember heeft een pittige smaak en kanMeer lezen…
Bereidingstijd: 35 min, recepten
april 13, 2023
Gebakken eieren met zoete aardappelblokjes

Gebakken eieren met zoete aardappelblokjes Gebakken eieren zijn een goede keuze wanneer er wordt gekozen voor een gerecht zonder vlees of vis. Eieren zijn een belangrijke bron van vitamine B12. Een heerlijkeMeer lezen…
Bereidingstijd: 25 min, recepten
april 4, 2023
Injera maken met teffmeel

Injera maken met teffmeel Injera is een soort wrap of pannenkoek die veel wordt gemaakt en gegeten in Oost Afrika, met name in Eritrea, Ethiopië en Somalië. Het wordt volgens een traditioneelMeer lezen…
Bereidingstijd: 15 min, recepten
maart 28, 2023
Warme tomatensalsa

Warme tomatensalsa Tomatensalsa kan makkelijk zelf worden gemaakt. Samen met de andere ingrediënten is het een heerlijke, smaakvolle en gezonde salsa die goed combineert bij kip en vis. Tomaten bevatten lycopeen. LycopeenMeer lezen…
Bereidingstijd: 25 min, recepten
maart 20, 2023
Hartige muffins met broccoli en havermout

Hartige muffins met broccoli en havermout Hartige muffins of cupcakes zijn heerlijk als lunch maar kunnen ook als diner worden gegeten bij zoete aardappel- of andere groentefriet. De broccoli, tomaat, kruiden enMeer lezen…
Bereidingstijd: 35 min, recepten
maart 12, 2023
Koolvis met tomaten-pepersaus

Koolvis met tomaten-pepersaus De koolvis oftewel Pollachius virens behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. Koolvissen zijn zoutwatervissen die in grote scholen leven. Het zijn straalvinnige vissen die voorkomen in de AtlantischeMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min, recepten
maart 5, 2023
Soep van rode bieten met zoete aardappel en selderij

Soep van rode bieten met zoete aardappel en selderij Rode bieten danken hun kleur aan de natuurlijke kleurstof betanine. Betanine is en krachtige antioxidant net als betalaïne, welke ook in rode bietenMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min, recepten
februari 20, 2023
Gehakt met kimchi

Gehakt met kimchi Kimchi is een Koreaans bijgerecht dat hoofdzakelijk bestaat uit gefermenteerde Chinese kool. Andere groenten die worden toegevoegd zijn o.a. witte kool, wortel, tomaat en rettich. Ook wordt er vaakMeer lezen…
Bereidingstijd: 25 min, recepten
februari 13, 2023
Frittata met prei, oregano en tijm

Frittata met prei, oregano en tijm Frittata komt oorspronkelijk uit Italië. Het is een eiergerecht wat meestal in de oven wordt gegaard of op een heel laag vuur zodra de eieren zijnMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min, recepten
februari 5, 2023
Gehakt-groente schijven

Gehakt-groente schijven Gehakt is een vleesproduct dat in heel veel recepten wordt gebruikt. De beste keuze is biologisch (mager) rundergehakt. Deze gehakt-groente schijven zijn heerlijk bij de warme maaltijd maar kunnen ookMeer lezen…
Bereidingstijd: 35 min, recepten
januari 27, 2023
Zuurkool bakken in roomboter met rode ui

Zuurkool bakken in roomboter met rode ui Zuurkool is gemaakt van gefermenteerde witte kool. Fermenteren gebeurt met behulp van micro-organismen. Dit zijn schimmels, gisten en bacteriën. Suikers worden omgezet in zuren. DeMeer lezen…
Bereidingstijd: 25 min, recepten
januari 23, 2023
Page 7 of 25

