Bloemkool uit de oven in karnemelk-citroenmarinade

Home » Bloemkool uit de oven in karnemelk-citroenmarinade

Bloemkool uit de oven in karnemelk-citroenmarinade

Deze bloemkool uit de oven heeft een heerlijke frisse, beetje pittige smaak. Bloemkool kan op heel veel manieren worden bereid. Het is een zeer veelzijdige groente die zowel gekookt, gestoomd, gewokt als geroosterd kan worden gegeten. Ook kan bloemkool makkelijk rauw in een salade of als snack met een dipsausje. Bloemkool bevat een enorme hoeveelheid vitamine C. Vitamine C is belangrijk voor een gezond immuunsysteem. Beta-caroteen en quercetine zijn 2 plantenstoffen oftewel fytonutriënten die voorkomen in bloemkool. Fytonutriënten zijn onder te verdelen in groepen. Beta-caroteen behoort tot de carotenoïden en quercetine behoort tot de flavonoïden. Beiden zijn antioxidanten. Beta-caroteen wordt In het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A is o.a. belangrijk voor de gezondheid van het gezichtsvermogen en de huid. Quercetine kan allergische reacties verminderen omdat het de aanmaak van histamine remt.  Bloemkool is zeer vezelrijk en kan om die reden bijdragen aan een goede gezondheid van de darmen.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | vegetarisch | bijgerecht

Ingrediënten

  • 250 Ml boerenkarnemelk
  • Halve grote bloemkool
  • Half rood pepertje
  • Knoflookteentje
  • Sap van halve citroen
  • Handje verse oregano
  • 2 Eetlepels Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • (Keltisch) zeezout/Himalayazout uit onze boodschappenlijst

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in de helft en snijd er plakken van of verdeel de bloemkool in roosjes. Meng de karnemelk met citroensap. Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit het rode pepertje en snijd het heel fijn en pers het knoflookteentje. Doe het pepertje en knoflook bij de karnemelk. Laat de bloemkoolplakken of roosjes minstens 1,5 uur hierin marineren. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bloemkool uit de marinade. Zeef het pepertje en knoflook uit de marinade. Was de blaadjes oregano, hak ze fijn en meng ze met de rijstolie. Verdeel de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er het pepertje en knoflook over en een beetje zout. Bestrijk de bloemkool met de rijstolie. Zet de bloemkool ongeveer 25 minuten in de oven.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl