Hangop met blauwe bessen en gepofte quinoa

Home » Hangop met blauwe bessen en gepofte quinoa

Hangop met blauwe bessen en gepofte quinoa

Hangop is heel makkelijk zelf te maken. Door yoghurt te laten uitlekken in een theedoek ontstaat er een dikkere yoghurt. Deze op kwark lijkende yoghurt wordt hangop genoemd. Vroeger werd de theedoek aan de punten opgehangen, vandaar de naam ‘hangop’. Hangop kan net als yoghurt op velerlei manieren worden gegeten. Met vruchtjes, een zelfgemaakte vruchtencompote, met nootjes of zaadjes maar ook puur met een beetje erythritol voor degenen die van zoet houden. Hangop is heel geschikt als nagerecht maar zeker ook als ontbijt.

Tip: gooi het vrijgekomen sap niet weg en gebruik het bijvoorbeeld in een smoothie.

Geschikt voor 3 à 4 personen | glutenvrij | vegetarisch | nagerecht

Ingrediënten (bereidingstijd is exclusief uitlektijd yoghurt)

Bereidingswijze

Plaats het blik met kokosmelk op de kop 12 uur in de koelkast. Neem een schone theedoek, die niet naar wasmiddel of wasverzachter ruikt. Maak de theedoek nat onder de kraan en wring deze uit. Leg de theedoek in een zeef en zet de zeef op een kom of ketel. Doe de yoghurt in de theedoek, vouw er de theedoek losjes overheen zodat de yoghurt is afgedekt en zet minstens 8 uur in de koelkast. Druk vlak voor het serveren de blauwe bessen door een zeef en houd een paar bessen achter. Voeg bij de doorgedrukte bessen en het sap de erythritol en meng dit goed. Draai het blik kokosmelk voorzichtig om, open het en schep er het dikke gedeelte af. Mix dit totdat het ‘slagroom’ is. Dit duurt iets langer dan het kloppen van gewone slagroom. Doe de uitgelekte yoghurt (hangop) in een kom en schep er het blauwe bessen mengsel door. Neem 3 of 4 schaaltjes en doe in elk wat gepofte quinoa op de bodem, verdeel de hangop op de gepofte quinoa en daarop de slagroom van kokosmelk. Garneer met de achtergehouden blauwe bessen.

.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl