Rode kool salade met broccoli en yoghurt dressing

Home » Rode kool salade met broccoli en yoghurt dressing

Rode kool salade met broccoli en yoghurt dressing

Rode kool salade wordt veelal bereid met appel en rozijnen. Maar ook met broccoli kan rode kool goed worden gecombineerd.
Broccoli heeft ontstekingsremmende eigenschappen vanwege de aanwezige antioxidanten. Omdat broccoli zeer vezelrijk is draagt deze bij aan een goede gezondheid van de darmen. Het mineraal calcium in de Groene Topper is goed voor het behoud van stevige botten maar zeker ook belangrijk voor de hormoonstofwisseling. Ook bevat broccoli de mineralen zink (belangrijk voor energiehuishouding) en selenium (een sterke antioxidant; goed voor haar, nagels en immuunsysteem). De vitamines C (weerstand), E (beschermt cellen, weefsels, organen) en K (betrokken bij bloedstolling) zijn ook te vinden in broccoli.

Rode kool bevat net zoals broccoli vitamine C en K. Ook de vitamines A en B6 zijn rijkelijk aanwezig in rode kool. Vitamine A is o.a. belangrijk voor een gezonde huid, ogen en afweersysteem. Vitamine B6 is bij meer dan 100 enzymreacties betrokken en o.a. belangrijk voor de weerstand, spijsverering en het zenuwstelsel. Het mineraal kalium in rode kool is nodig voor het reguleren van de bloeddruk en het geleiden van zenuwprikkels.

Beide groentes kunnen zowel gekookt, gestoomd of bereid in de oven als rauw worden gegeten. Sommige mensen kunnen klachten hebben bij het rauw eten van kruisbloemigen. Broccoli en rode kool behoren daartoe. Deze klachten kunnen winderigheid en een opgeblazen gevoel zijn. De meeste mensen kunnen kruisbloemigen rauw goed verdragen.

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | vegetarisch | bijgerecht

Ingrediënten

  • 300 Gram broccoli
  • 300 Gram rode kool (1/4 kool of zakje voorgesneden)
  • 2 Stengels bleekselderij
  • 4 Cherry tomaatjes
  • 1 Rode ui
  • 40 Gram walnoten uit onze boodschappenlijst
  • 4 Eetlepels Griekse yoghurt uit onze boodschappenlijst
  • Sap van een citroen of limoen
  • Scheut olijfolie uit onze boodschappenlijst
  • 1,5 Theelepel erythritol uit onze boodschappenlijst

Bereidingswijze

Snijd kleine roosjes van de broccoli, dunne reepjes van de rode kool en dunne plakjes van de bleekselderij. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de ui in smalle kwart ringen. Hak de walnoten grof. Doe alle gesneden groenten in een kom. Meng de yoghurt met het citroen- of limoensap, olijfolie en erythritol. Schep de yoghurtdressing onder de groenten. Verdeel de rauwkost salade over 4 borden of kommetjes en garneer met de walnoten.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl