Sandwich spread van rode puntpaprika’s en walnoten

Home » Sandwich spread van rode puntpaprika’s en walnoten

Sandwich spread van rode puntpaprika's en walnoten

Voor het maken van een sandwich spread kan voor allerlei soorten groenten en kruiden worden gekozen. De kant en klare spreads bevatten veelal suiker en andere minder gezonde ingrediënten en/of toevoegingen. Zelf maken is daarom een goede keuze. Deze sandwich spread wordt gemaakt van rode puntpaprika's. Met name rode paprika's zijn zeer rijk aan vitamine C. Ze bevatten wel 3 keer zoveel van deze vitamine dan een sinaasappel. Vitamine C is o.a. onmisbaar bij de aanmaak van collageen. Deze belangrijke vitamine is nodig voor een gezond immuunsysteem en bescherming te bieden tegen griepverschijnselen. Ook zit er vitamine E in paprika's, wat een zeer belangrijke antioxidant is en onze cellen kan beschermen tegen vrije radicalen. Bèta caroteen, eveneens een sterke antioxidant, is ook aanwezig in paprika's en draagt, net zoals vitamine C, bij aan het behoud van een gezond immuunsysteem. Ook is bèta caroteen belangrijk voor een gezonde huid, gebit en gezichtsvermogen. Paprika’s bevatten de nodige mineralen en zijn zeer vezelrijk. De rode kleur hebben ze te danken aan de bioactieve stof lycopeen. Lycopeen is ook een zeer krachtige antioxidant. Ook tomaten bevatten lycopeen. Rode paprika's bevatten beduidend meer voedingsstoffen dan de groene, oranje en gele varianten. Rauw bevatten ze alle belangrijke voedingsstoffen. Door verhitting gaan er altijd wat voedingsstoffen deels verloren maar ze blijven uiteraard gezond.

Geschikt voor ongeveer 4 porties | glutenvrij | lactosevrij | veganistisch | ontbijt

Ingrediënten

  • 2 à 3 rode puntpaprika’s (2 grote of 3 kleine)
  • 1 Teentje knoflook
  • Handje platte peterselie
  • 1 Rood pepertje (optioneel)
  • Beetje citroensap
  • 40 Gram walnoten
  • Extra vierge olijfolie uit onze boodschappenlijst
  • Snufje zeezout uit onze boodschappenlijst

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika’s op de ovenplaat of in een ovenschaal. Leg er desgewenst een rood pepertje bij. Besprenkel ze met wat olijfolie of rijstolie. Laat ze 20 à 25 minuten in de oven staan. Haal ze uit de oven en laat ze onder een stukje aluminiumfolie een beetje afkoelen, dan kan het vel er makkelijker vanaf worden gehaald. Pers het knoflookteentje en hak de walnoten wat fijn. Snijd de bovenkanten af van de paprika’s en snijd ze in stukken evenals het pepertje. Laat het pepertje weg voor een niet pittige spread. Doe ze samen met de knoflook, walnoten, citroensap, zeezout, peterselie en een eetlepel olie in een keukenmachine of mix met een staafmixer in een hoge kom/beker. Lekker op een cracker of roggebrood. Bewaar de spread in een afgesloten potje in de koelkast.
Geen liefhebber van knoflook? Laat deze dan weg of vervang bv. door een paar sprieten bieslook.

Tip! Maak wat meer en bewaar deze maximaal 1 week.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl