Ice tea van groene thee met gember

Home » Ice tea van groene thee met gember

Ice tea van groene thee met gember

Ice tea of ijsthee is heel eenvoudig zelf te maken. Ice tea is verkoelend tijdens de warmere dagen maar ook lekker om het hele jaar door te drinken in plaats van frisdrank. Omdat ice tea koud behoort te zijn is het verstandig om er kleine slokjes van te nemen, zeker wanneer het buiten warm is. Het is niet goed wanneer een warm lichaam ineens een ijskoude grote hoeveelheid drank binnenkrijgt. Voor het lichaam is het als het ware een soort ‘shock’. Het gaat dan aan de slag om weer op temperatuur te komen waardoor men het nog warmer krijgt. Neem daarom kleine slokjes en houd even in de mond alvorens het door te slikken. Kant en klare ice tea bevat veelal suiker en/of andere minder gezonde ingrediënten. Een betere keuze is om deze zelf te maken. Ice tea kan worden bereid met verschillende soorten thee. In dit recept wordt groene thee gebruikt. Groene thee is rijk aan antioxidanten en kan mogelijk afvallen ondersteunen. Om de ice tea toch een zoetere smaak te geven kan er erythritol of berkensuiker aan worden toegevoegd. Beiden zijn natuurlijke suikers.

Geschikt voor 8 glazen | glutenvrij | lactosevrij | veganistisch | bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 Liter water (gefilterd) of Spa blauw
  • 2 Biologische citroenen of limoenen
  • Stukje verse gember (1,5 cm)
  • 2 Theelepels losse groene thee uit onze boodschappenlijst
  • 4 Theelepels erythritol of berkensuiker uit onze boodschappenlijst
  • Paar ijsklontjes

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook. Schil de gember en snijd in stukjes en kook deze kort met de erythritol of berkensuiker mee. Rasp de schil van een citroen of limoen en snijd het vruchtvlees in stukjes en bewaar deze stukjes in een afgesloten bakje. Laat het water een beetje afkoelen en voeg de groene thee toe en de citroen- of limoenrasp. Laat de thee minstens 15 minuten trekken. Zeef de thee (bv. door een theezeefje óf op een losse koffiefilter met filterzakje). Pers de andere citroen of limoen en voeg het sap toe aan de thee en roer even goed. Zet de thee in de koelkast totdat hij goed koud is. Neem de glazen en doe in elk 1 ijsklontje of neem een glazen kan en doe er een paar ijsklontjes in. Doe er wat stukjes citroen/limoen in en schenk er de thee bij.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl