Gezonde salade met quinoa en feta

Home » Gezonde salade met quinoa en feta

Gezonde salade met quinoa en feta

Deze gezonde salade bevat veel gezonde ingrediënten. Het basis-ingrediënt is quinoa. Quinoa is een pseudeo-graan en heeft een hoge voedingswaarde. Het is rijk aan flavonoïden en sporenelementen. Flavonoïden zijn natuurlijke stoffen in planten die een positief effect kunnen hebben op de gezondheid. Één van deze stoffen in quinoa is quercetine. Quercetine kan allergische reacties verminderen omdat het de aanmaak van histamine remt. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan hooikoorts. Ook heeft quercetine een ontstekingsremmende werking. Quinoa bevat het aminozuur L-lysine. Dit belangrijke aminozuur kan verlichtend werken bij het Herpes virus. De bekende koortsblaren die optreden bij een uitbraak kunnen door dit aminozuur minder heftig zijn en/of sneller verdwijnen. Verschillende bladgroenten en peulvruchten bevatten ook L-lysine. Het is een essentieel aminozuur, wat betekent dat het niet zelf kan worden aangemaakt en dus uit voeding en/of suppletie moet worden verkregen. Ook is quinoa rijk aan ijzer en magnesium en het heeft een lage glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel) wat kan bijdragen aan het behouden van een gezond gewicht.

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | vegetarisch | lunch

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de quinoa met een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af op een vergiet en spoel kort met water af. Pers het knoflookteentje, Halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in schijfjes en deel deze door 4. Snijd de feta in blokjes en spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Haal de pitjes uit de granaatappel en hak de peterselie. Meng in een kommetje de olijfolie met het citroensap, het knoflookteentje en een beetje peper. Schep onder de afgekoelde quinoa de cherrytomaatjes, komkommer, kikkererwten, feta, peterselie, granaatappelpitjes en dressing.

Tip:
Neem voor een vegan salade geen feta maar alleen kikkererwten (200 gram).
Geen liefhebber van kikkererwten? Neem dan alleen Feta (300 gram)

.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl