Kruidenboter maken

Kruidenboter maken


Kruidenboter makenKruidenboter is heel makkelijk zelf te maken. Op die manier weet u ook zeker dat er geen ongezonde toevoegingen in zitten. Kruidenboter kan worden gemaakt met ongezouten roomboter. Voor mensen metMeer lezen…

Bereidingstijd:

juli 31, 2020


Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken


Zelf mayonaise maken Mayonaise is heerlijk bij tal van gerechten. Helaas wordt de meeste mayonaise bereid met suiker en andere ongezonde toevoegingen. Een goed alternatief is daarom om zelf mayonaise te makenMeer lezen…

Bereidingstijd:

juli 25, 2020


Yoghurtijs maken met aardbeien en slagroom van kokosmelk

Yoghurtijs maken


Yoghurtijs maken met aardbeien en slagroom van kokosmelk Volle yoghurt bevat vetzuren die zorgen voor een verzadigd gevoel voor langere periode. Yoghurt bevat uiteraard lactose maar minder dan drinkbare koemelk. Indien menMeer lezen…

Bereidingstijd:

juli 18, 2020


Spinazie omelet met avocado en walnoot

Spinazie omelet


Spinazie omelet met avocado en walnoot Wanneer er weinig tijd is om te koken, is een omelet als avondeten een goede keuze omdat deze snel klaar is. Er kunnen bijna alle groentenMeer lezen…

Bereidingstijd:

juli 11, 2020


Appelmoes maken

Appelmoes maken


Appelmoes maken Appelmoes is lekker als bijgerecht maar wordt helaas meestal bereid met suiker. Om de appelmoes lekker zoet te laten smaken kan er ook worden gekozen voor de natuurlijke variant voorMeer lezen…

Bereidingstijd:

juli 4, 2020


Gevulde tomaten

Gevulde tomaten


Gevulde tomaten Tomaten bevatten veel vitamine C, ijzer, zink, kalium, calcium en foliumzuur. Het stofje lycopeen, een belangrijke antioxidant, dat zich bevindt in de smaakvolle rode vrucht geeft de tomaat de rodeMeer lezen…

Bereidingstijd:

juni 28, 2020


Sperziebonen salade met feta

Sperziebonen salade


Sperziebonen salade met feta Sperziebonen behoren tot de peulvruchten. Ze bevatten de nodige fytonutriënten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen in planten die eetbaar zijn. Ze kunnen veel bijdragen aan een goede gezondheid vanMeer lezen…

Bereidingstijd:

juni 21, 2020


Linzenbrood op Turkse wijze

Linzenbrood


Linzenbrood op Turkse wijze Linzen behoren tot de peulvruchten en zijn een bron van eiwitten. Vanwege de complexe koolhydraten hebben ze een positief effect op de bloedsuikerspiegel. Ze bevatten wel 4 keerMeer lezen…

Bereidingstijd:

juni 10, 2020


Gevulde avocado met rivierkreeftjes

Gevulde avocado


Gevulde avocado met rivierkreeftjes De avocado vindt zijn oorsprong in Mexico. De buitenkant kan donkergroen, bruin en bijna zwart gekleurd zijn. Het vruchtvlees van de avocado is lichtgroen. Avocado’s zijn vezelrijk en bevatten gezondeMeer lezen…

Bereidingstijd:

juni 7, 2020


Zalm uit de oven met een kruidenkorst

Zalm uit de oven


Zalm uit de oven met een kruidenkorst Vette vissoorten, waartoe de zalm behoort, bevatten de gezonde vis vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze vis vetzuren hebben een gunstig effect op de bloeddruk enMeer lezen…

Bereidingstijd:

juni 2, 2020


Chocolade maken met rauw cacaopoeder

Chocolade maken


Gezonde chocolade maken met rauw cacaopoeder + boter Chocolade maken is helemaal niet zo moeilijk. Toch wordt een reep chocola meestal gekocht. Helaas bevat de meeste chocolade geraffineerde suikers en/of andere ongezondeMeer lezen…

Bereidingstijd:

mei 22, 2020


Ovenschotel met pastinaak en tomaat

Ovenschotel


Ovenschotel met pastinaak puree en tomaat Deze ovenschotel is erg gezond en extra lekker door de kruiden, tomaat en kaas. Pastinaak is een heel goede vervanger van de aardappel. Het is eenMeer lezen…

Bereidingstijd:

mei 17, 2020


Page 15 of 24