Kaasstengels maken met amandelmeel

Kaasstengels


Kaasstengels maken met amandelmeelKaasstengels worden veelal bereid met bladerdeeg. Bladerdeeg bevat tarwebloem. Tarwebloem is niet het meest gezonde meel. Met tarwe is in de loop der jaren teveel geknoeid waardoor het moderneMeer lezen…

Bereidingstijd:

september 12, 2020


Zoete aardappelsalade met linzen

Zoete aardappelsalade


Zoete aardappelsalade met linzen Linzen zijn vetarm en rijk aan eiwitten. Daarnaast bevatten ze meervoudige koolhydraten, vitaminen B, calcium, magnesium, ijzer, kalium en zink. Ze bevatten ongeveer 4 keer zoveel vezels danMeer lezen…

Bereidingstijd:

september 8, 2020


Portobello gevuld met courgette en tomaat

Portobello


Portobello gevuld met courgette en tomaat De portobello is een reuze kastanjechampignon. Deze paddenstoel is uitermate geschikt om te vullen. Paddenstoelen zijn vezelrijk en bevatten veel eiwitten. Omdat ze eiwitrijk zijn wordenMeer lezen…

Bereidingstijd:

september 6, 2020


Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze

Stoofpotje maken


Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze Linzen zijn peulvruchten en een bron van eiwitten. Ze bevatten ongeveer 4 keer zoveel vezels dan zilvervliesrijst. Vezels kunnen bijdragen aan het behoud van gezondeMeer lezen…

Bereidingstijd:

augustus 31, 2020


Gehaktbrood

Gehaktbrood


Gehaktbrood Gehaktbrood kan zowel warm als koud worden gegeten. Heerlijk bij de lunch of diner. Tijdens warme dagen is het lekker om koud te serveren bij bijvoorbeeld een salade. Het kan ookMeer lezen…

Bereidingstijd:

augustus 23, 2020


Zeekraal met zalm en tomaatjes uit de wok

Zeekraal


Zeekraal met zalm en tomaatjes uit de wok Zeekraal is een landplantje dat groeit op stranden of tussen mangroven. Het heeft een zilte smaak omdat het tijdens de groei zout opneemt. ZeekraalMeer lezen…

Bereidingstijd:

augustus 17, 2020


Quinoa koken met knoflook-garnalen

Quinoa koken


Quinoa koken met knoflook-garnalen Quinoa behoort tot de pseudo-granen. Door de hoge voedingswaarde mag het wel een gezond voedingsmiddel worden genoemd. Het gezonde zaad oftewel pseudo-graan is rijk aan sporenelementen en flavonoïden.Meer lezen…

Bereidingstijd:

augustus 7, 2020


Kruidenboter maken

Kruidenboter maken


Kruidenboter maken Kruidenboter is heel makkelijk zelf te maken. Op die manier weet u ook zeker dat er geen ongezonde toevoegingen in zitten. Kruidenboter kan worden gemaakt met ongezouten roomboter. Voor mensenMeer lezen…

Bereidingstijd:

juli 31, 2020


Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken


Zelf mayonaise maken Mayonaise is heerlijk bij tal van gerechten. Helaas wordt de meeste mayonaise bereid met suiker en andere ongezonde toevoegingen. Een goed alternatief is daarom om zelf mayonaise te makenMeer lezen…

Bereidingstijd:

juli 25, 2020


Yoghurtijs maken met aardbeien en slagroom van kokosmelk

Yoghurtijs maken


Yoghurtijs maken met aardbeien en slagroom van kokosmelk Volle yoghurt bevat vetzuren die zorgen voor een verzadigd gevoel voor langere periode. Yoghurt bevat uiteraard lactose maar minder dan drinkbare koemelk. Indien menMeer lezen…

Bereidingstijd:

juli 18, 2020


Spinazie omelet met avocado en walnoot

Spinazie omelet


Spinazie omelet met avocado en walnoot Wanneer er weinig tijd is om te koken, is een omelet als avondeten een goede keuze omdat deze snel klaar is. Er kunnen bijna alle groentenMeer lezen…

Bereidingstijd:

juli 11, 2020


Appelmoes maken

Appelmoes maken


Appelmoes maken Appelmoes is lekker als bijgerecht maar wordt helaas meestal bereid met suiker. Om de appelmoes lekker zoet te laten smaken kan er ook worden gekozen voor de natuurlijke variant voorMeer lezen…

Bereidingstijd:

juli 4, 2020


Page 15 of 25