Gevulde tomaten
Gevulde tomatenTomaten bevatten veel vitamine C, ijzer, zink, kalium, calcium en foliumzuur. Het stofje lycopeen, een belangrijke antioxidant, dat zich bevindt in de smaakvolle rode vrucht geeft de tomaat de rode kleur.Meer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
juni 28, 2020
Sperziebonen salade met feta
Sperziebonen salade met feta Sperziebonen behoren tot de peulvruchten. Ze bevatten de nodige fytonutriënten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen in planten die eetbaar zijn. Ze kunnen veel bijdragen aan een goede gezondheid vanMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
juni 21, 2020
Linzenbrood op Turkse wijze
Linzenbrood op Turkse wijze Linzen behoren tot de peulvruchten en zijn een bron van eiwitten. Vanwege de complexe koolhydraten hebben ze een positief effect op de bloedsuikerspiegel. Ze bevatten wel 4 keerMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
juni 10, 2020
Gevulde avocado met rivierkreeftjes
Gevulde avocado met rivierkreeftjes De avocado vindt zijn oorsprong in Mexico. De buitenkant kan donkergroen, bruin en bijna zwart gekleurd zijn. Het vruchtvlees van de avocado is lichtgroen. Avocado’s zijn vezelrijk en bevatten gezondeMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min
juni 7, 2020
Zalm uit de oven met een kruidenkorst
Zalm uit de oven met een kruidenkorst Vette vissoorten, waartoe de zalm behoort, bevatten de gezonde vis vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze vis vetzuren hebben een gunstig effect op de bloeddruk enMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
juni 2, 2020
Chocolade maken met rauw cacaopoeder
Gezonde chocolade maken met rauw cacaopoeder + boter Chocolade maken is helemaal niet zo moeilijk. Toch wordt een reep chocola meestal gekocht. Helaas bevat de meeste chocolade geraffineerde suikers en/of andere ongezondeMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min
mei 22, 2020
Ovenschotel met pastinaak en tomaat
Ovenschotel met pastinaak puree en tomaat Deze ovenschotel is erg gezond en extra lekker door de kruiden, tomaat en kaas. Pastinaak is een heel goede vervanger van de aardappel. Het is eenMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min
mei 17, 2020
Groenteschotel op Italiaanse wijze
Groenteschotel op Italiaanse wijze Een heerlijke groenteschotel met diverse soorten groenten en Italiaanse kruiden. Groenten zijn zeer gezond maar hebben allemaal hun eigen gezonde eigenschappen. Zo bevatten champignons vitamine B12. Deze vitamineMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
mei 9, 2020
Wortelsalade
Wortelsalade Wortelsalade is heerlijk bij de lunch of barbecue. Wortels bevatten veel vitamine A. Vitamine A draagt bij aan een goede gezondheid van de ogen. Beta caroteen, ook wel pro vitamine AMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min
mei 2, 2020
Aspergesalade met venkel
Aspergesalade met venkel Asperges kunnen warm worden gegeten maar er kan ook een aspergesalade van worden gemaakt. Ze worden ook wel ‘het witte goud’ genoemd. De witte asperges zijn wit omdat zeMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
april 26, 2020
Bloemkool pizzabodem
Bloemkool pizzabodem Bloemkool pizzabodem is heel trendy. Dit omdat de reguliere pizzabodem gemaakt is van tarwe. Het moderne tarwe bevat nauwelijks nog voedingsstoffen omdat er met het graan in de loop derMeer lezen…
Bereidingstijd: 60+ min
april 25, 2020
Appelcake met walnoot
Appelcake met walnoot Wie lust er nou geen appelcake? Er zullen vast mensen zijn die appelcake niet lusten maar de meerderheid is er best dol op. De meeste appelcakes bevatten helaas tarwebloemMeer lezen…
Bereidingstijd: 60+ min
april 19, 2020
Page 16 of 25