Ontbijtkoek met speculaaskruiden

Home » Ontbijtkoek met speculaaskruiden

Ontbijtkoek met speculaaskruiden

Ontbijtkoek wordt vaak bereid met glucose-fructosestroop en of suiker, tarwemoutmeel en conserveermiddelen. Toch kan ontbijtkoek ook op een gezonde en verantwoorde manier worden gemaakt. Simpelweg door de ongezonde ingrediënten te vervangen door gezondere ingrediënten. Suiker kan bijvoorbeeld door Erythritol en kokosbloesemsuiker worden vervangen. Erythritol heeft géén effect op de bloedsuikerspiegel en kokosbloesemsuiker heeft nauwelijks effect op de bloedsuikerspiegel, terwijl gewone geraffineerde suiker de bloedsuikerspiegel laat pieken en dus een hoge glycemische index heeft. Deze ontbijtkoek is nóg lekkerder met een dun laagje ongezouten roomboter bij een kopje verse thee.

Geschikt voor 1 ontbijtkoek | Gezond gebak

Ingrediënten

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pannetje. Meng in een beslagkom het roggemeel met de speculaaskruiden, gemberpoeder, kokosbloesemsuiker, zout en wijnsteenbakpoeder. Doe het water met de Erythritol en yaconsiroop in een pannetje en breng roerend aan de kook. Haal van de hittebron af en meng dit met het roggemengsel. Zet een deeghaak op de mixer en mix het 5 minuten. Voeg de boter en fijngemaakte hazelnoten bij het deeg en schep het er goed doorheen. Vet een cakeblik in met een beetje gesmolten boter en doe er het deeg in. Dek het cakeblik af met plastic folie en laat het zeker 12 uur staan. Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal de folie van het cakeblik af, bestrijk de bovenkant met de olie en plaats in het midden van de oven gedurende 1 uur. Haal de ontbijtkoek uit de oven en haal uit het cakeblik. Laat de peperkoek afkoelen op een bord met folie eromheen. Zo blijft de korst zacht. Houd je meer van een knapperige korst, laat dan de ontbijtkoek op een taartrooster afkoelen.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl