Avocado met ei uit de oven met salade
Avocado met ei uit de oven met saladeAvocado met ei is een heerlijke combinatie en makkelijk te bereiden. De avocado vindt zijn oorsprong in Mexico en kan bruin, donkergroen en bijna zwartMeer lezen…
Bereidingstijd: 40 min
oktober 18, 2020
Vegetarische spaghetti met broccoli
Vegetarische spaghetti met broccoli Een heerlijke vegetarische spaghetti bereid met kaas. Het is goed om zeker 2 keer per week geen vlees of vis te eten. De mens heeft vlees en visMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
oktober 11, 2020
Kokoscake gezoet met vijgen of dadels
Kokoscake met vijgen of dadels Deze kokoscake valt zeer in de smaak bij iedereen die van kokos houdt. Kokosmeel is ideaal om mee te bakken. Het is glutenvrij en kan in veelMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
oktober 3, 2020
Mosterdsoep met pastinaak en prei
Mosterdsoep met pastinaak en prei Deze mosterdsoep is een heerlijke soep met verse groenten. Pastinaak bevat veel koolhydraten en is om die reden geschikt als vervanger voor de aardappel. Pastinaak heeft veelMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
september 25, 2020
Pastinaak rösti’s met knoflook
Pastinaak rösti’s Pastinaak is zeer geschikt als vervanger voor de aardappel. De witte wortel bevat veel koolhydraten die we ‘langzame koolhydraten‘ noemen. Dit wil zeggen dat de glycemische index niet hoog is.Meer lezen…
Bereidingstijd: 20 min
september 18, 2020
Kaasstengels maken met amandelmeel
Kaasstengels maken met amandelmeel Kaasstengels worden veelal bereid met bladerdeeg. Bladerdeeg bevat tarwebloem. Tarwebloem is niet het meest gezonde meel. Met tarwe is in de loop der jaren teveel geknoeid waardoor hetMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min
september 12, 2020
Zoete aardappelsalade met linzen
Zoete aardappelsalade met linzen Linzen zijn vetarm en rijk aan eiwitten. Daarnaast bevatten ze meervoudige koolhydraten, vitaminen B, calcium, magnesium, ijzer, kalium en zink. Ze bevatten ongeveer 4 keer zoveel vezels danMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
september 8, 2020
Portobello gevuld met courgette en tomaat
Portobello gevuld met courgette en tomaat De portobello is een reuze kastanjechampignon. Deze paddenstoel is uitermate geschikt om te vullen. Paddenstoelen zijn vezelrijk en bevatten veel eiwitten. Omdat ze eiwitrijk zijn wordenMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
september 6, 2020
Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze
Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze Linzen zijn peulvruchten en een bron van eiwitten. Ze bevatten ongeveer 4 keer zoveel vezels dan zilvervliesrijst. Vezels kunnen bijdragen aan het behoud van gezondeMeer lezen…
Bereidingstijd: 60+ min
augustus 31, 2020
Gehaktbrood
Gehaktbrood Gehaktbrood kan zowel warm als koud worden gegeten. Heerlijk bij de lunch of diner. Tijdens warme dagen is het lekker om koud te serveren bij bijvoorbeeld een salade. Het kan ookMeer lezen…
Bereidingstijd: 60+ min
augustus 23, 2020
Zeekraal met zalm en tomaatjes uit de wok
Zeekraal met zalm en tomaatjes uit de wok Zeekraal is een landplantje dat groeit op stranden of tussen mangroven. Het heeft een zilte smaak omdat het tijdens de groei zout opneemt. ZeekraalMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
augustus 17, 2020
Quinoa koken met knoflook-garnalen
Quinoa koken met knoflook-garnalen Quinoa behoort tot de pseudo-granen. Door de hoge voedingswaarde mag het wel een gezond voedingsmiddel worden genoemd. Het gezonde zaad oftewel pseudo-graan is rijk aan sporenelementen en flavonoïden.Meer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
augustus 7, 2020
Page 14 of 24