Avocado salade met tonijn en komkommer

Home » Avocado salade met tonijn en komkommer

Avocado salade met tonijn en komkommer

Salades kunnen het hele jaar door worden gegeten. Tijdens warme dagen zijn ze zeer gewild als bijgerecht of volledige maaltijd maar ook in de herfst- en wintermaanden is het heerlijk om naast warme groenten ook een frisse salade te eten.
De avocado behoort tot de fruitsoorten en vindt zijn oorsprong in Mexico. Ze heeft geen uitgesproken smaak en kan om die reden makkelijk worden verwerkt in tal van salades of andere gerechten. De buitenkant van de vrucht kan bruin, donkergroen of bijna zwart gekleurd zijn. Het vruchtvlees is lichtgroen. De avocado is zeer vezelrijk en bevat gezonde vetten. De hoge voedingswaarde van de Mexicaanse vrucht draagt bij aan een verzadigend gevoel. Avocado’s bevatten antioxidanten en het mineraal kalium. Kalium speelt o.a. een belangrijke rol bij de regulering van het hartritme.

Geschikt voor 2 personen | lunch

Ingrediënten

Bereidingswijze

Maak de dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, Erythritol en zwarte peper. Roer goed totdat het een papje is. Pel de ui en snijd in hele dunne halve schijfjes. Snijd de tomaatjes in vieren, komkommer in halve plakjes en schil de avocado. Snijd deze doormidden en haal de pit eruit. Maak er dunne plakjes van. Verdeel de helft van de sla over de borden, besprenkel met de helft van de dressing, verdeel er de helft van de ui, tomaatjes, komkommer, avocado, tonijn en kappertjes over en herhaal dit. Serveer met crackers of roggebrood.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl