Boerenkool smoothie met banaan en mango

Home » Boerenkool smoothie met banaan en mango

Boerenkool smoothie met banaan en mango

Een boerenkool smoothie is een goede keuze als ontbijt. Vooral wanneer er weinig tijd is om ’s ochtends een gezond en voedzaam ontbijt te maken. Uiteraard is niet alleen een boerenkool smoothie een goede keuze. Smoothies kunnen met veel verschillende soorten groenten en fruit worden bereid. Ook kan de yoghurt in dit recept worden vervangen door bv. kokosmelk of amandelmelk. Snijd de groenten en fruit liefst kort voor de bereiding. Zo blijven de vitamines en mineralen het best bewaard. Zijn groente en fruit is reeds langere tijd vóór bereiding gesneden dan zijn deze te lang blootgesteld aan zuurstof wat nadelig is voor de aanwezige vitamines en mineralen. Diepvriesfruit wordt vrij snel na het plukken ingevroren. Op die manier gaan vitamines en mineralen niet verloren. Ook bij diepvriesgroente gebeurt dit maar sommige groentes zijn wel reeds een keer kort gekookt. Diepvriesfruit kan direct in de blender, diepvriesgroente mag eerst ontdooid maar kan er meestal ook direct in.

Geschikt voor 2 personen | ontbijt

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd het fruit en groente en doe alle ingrediënten in de blender. Maak er een lekkere smoothie van en drink deze liefst gelijk na bereiding. 

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl