Chia pudding als ontbijt

Home » Chia pudding als ontbijt

Chia pudding als ontbijt

De zaadjes van de Salvia Hispanica noemen we chiazaadjes. Deze plant is familie van de muntplant. De Salvia Hispanica vindt zijn oorsprong in Mexico. Heel vroeger werden deze zaadjes gebruikt door o.a. de Azteken om meer energie te krijgen. Chiazaadjes zijn erg vezelrijk en kunnen daarom bijdragen aan een goede gezondheid van de darmen. Sommige mensen kunnen van (teveel) chiazaadjes een opgeblazen gevoel krijgen en/of diarree. Raadzaam is om het gebruik langzaam op te bouwen en ze met mate te eten. Ook mensen met een te lage bloeddruk kunnen beter niet teveel chiazaadjes eten. Ze kunnen namelijk bloeddrukverlagend werken. Verder is chiazaad rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren. Eiwitten zijn nodig voor de opbouw van spierweefsel. Omdat de zaadjes ook bloed verdunnend kunnen werken kan men ze beter niet of niet teveel eten wanneer er bloedverdunners worden gebruikt. De zaadjes bevatten de mineralen magnesium, kalium en selenium. Door de zaadjes te laten weken in water of, zoals in dit recept in de melk, komen de inhoudsstoffen goed vrij.

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | ontbijt

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe de chiazaadjes samen met de melk in een kom en roer goed. Zet de kom vervolgens minstens 4 uur in de koelkast om te laten opstijven. Houd evt. wat fruit achter om te garneren of neem hiervoor wat vers fruit. Doe het diepvriesfruit in een pannetje met het water en de ceylonkaneel. Kook dit zachtjes gedurende 5 minuten en roer het fruit stuk. Laat het goed afkoelen. Verdeel vlak voor gebruik de chia pudding over 4 schaaltjes en schep er de fruitcompote bovenop.  Garneer met het amandelschaafsel en/of cacaonibs. 

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl