Biefstuk met sjalotten in balsamico-saus

Home » Biefstuk met sjalotten in balsamico-saus

Biefstuk met sjalotten in balsamico-saus

Vlees wordt tegenwoordig steeds minder vaak gegeten. Het is goed om zeker twee keer per week geen vlees of vis te eten. Dit bespaart dierenleed en is beter voor het milieu. Ook is het verteren van vlees en vis iets lastiger vanwege de aanwezigheid van rottingsbacteriën. Vleesvervangers in de supermarkt bevatten veelal ongezonde ingrediënten, zoals tarwe en suikers. Vlees en vis kan bijvoorbeeld worden vervangen door linzen of kikkererwten. Deze zijn eiwitrijk en bevatten veel vezels. Vezelrijke voeding draagt bij aan een gezond darmmicrobioom. Toch hebben we vlees en vis nodig. Vlees bevat o.a. L-carnitine, een waardevol aminozuur en vis EPA en DHA, gezonde omega-3 vetzuren. Kies liefst voor een stukje biologisch vlees, zeker bij kip en kalkoen en probeer varkensvlees zoveel mogelijk te vermijden.

Geschikt voor 4 personen | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pel de sjalotten en deel in vieren. Verhit een beetje rijstolie in een pan en voeg de sjalotten, Erythritol, tijm, peper en balsamicoazijn toe en laat dit zachtjes inkoken gedurende 15 minuten. Voeg de bouillon toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Bak intussen de biefstukjes met een beetje zout een paar minuten aan elke kant. Leg de biefstukjes op de borden en verdeel de saus erover. Lekker met pastinaakpuree en sperzieboontjes.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl