Granola maken met gepofte boekweit en havervlokken

Home » Granola maken met gepofte boekweit en havervlokken

Granola maken met gepofte boekweit en havervlokken

Zelf granola maken vergt even wat tijd maar is meestal veel gezonder dan kant en klare granola. Vaak is er suiker toegevoegd. Granola zelf maken heeft ook als voordeel dat deze naar eigen wens kan worden samengesteld. Soms bevat de kant-en-klare versie ingrediënten die men niet lust of zijn er vruchten aan toegevoegd en dat vindt niet iedereen lekker. Granola kan in de yoghurt, biogarde of met plantaardige melk (warm of koud). Een andere manier om granola te eten is om zelf appelmoes te maken. Vul een kommetje met de nog warme appelmoes en voeg er een lepel granola aan toe. Ook kan granola o.a worden toegevoegd aan óf als garnering dienen bij diverse nagerechten die bereid zijn met yoghurt of kokosmelk.

Geschikt voor ± 12 porties | ontbijt | glutenvrij

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Hak de noten klein en meng ze in een kom met de andere ingrediënten, behalve de bananenchips en evt. gedroogd fruit. Verhit een beetje rijstolie in een pan en voeg de honing, kokosbloesemsiroop of kokosbloesemsuiker toe en verwarm dit. Haal van de hittebron af en voeg de noten, pitten, zaden en kokoschips toe en meng goed. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel er het mengsel op. Zet 15 minuten in de oven en schep regelmatig om. Let op dat het niet verbrandt. Breek de bananenchips in kleinere stukjes. Haal het mengsel na 15 minuten uit de oven, verspreid het op bv. een bord en laat het afkoelen anders plakt het aan elkaar. Doe het in een kom en voeg de bananenchips en evt. gedroogde fruit toe en meng goed onder elkaar.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl