Pittige boontjes met ui en knoflook

Home » Pittige boontjes met ui en knoflook

Pittige boontjes met ui en knoflook

Dit recept met pittige boontjes is bereid met sperziebonen. Sperziebonen zijn peulvruchten en bevatten de nodige fytonutriënten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen in planten die eetbaar zijn. De aanwezige fytonutriënten in sperziebonen zijn betacaroteen en luteïne uit de groep carotenoïden en quercetine uit de groep fenolen. Deze fytonutriënten hebben allemaal een sterke antioxidanten werking. Ze kunnen mogelijk veel bijdragen aan een goede gezondheid van de mens. Ook bevatten sperziebonen het aminozuur tryptofaan. Dit belangrijke aminozuur is nodig voor de aanmaak van serotonine, één van de bekende neurotransmitters welke nodig is voor het reguleren van de stemming en het slaappatroon. Tekorten aan serotonine kunnen stemmingswisselingen, vermoeidheid, angst en slapeloosheid veroorzaken. Sperziebonen zijn vezelrijk wat o.a. kan bijdragen aan een goede gezondheid van de darmen. Al met al zijn sperziebonen zeer voedzaam en kunnen op velerlei manieren worden bereid.

Geschikt voor 2 personen | bijgerecht

Ingrediënten

  • 400 Gram sperziebonen
  • 2 Knoflookteentjes
  • Half rood pepertje
  • 1 Ui
  • 4 Olijven (optioneel)
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Himalayazout

Bereidingswijze

Maak de bonen schoon en kook ze beetgaar met een beetje zout. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Halveer het pepertje, verwijder de zaadlijsten en snijd het heel fijn. Verhit een beetje olie en fruit de ui met de knoflook en het pepertje. Giet de boontjes af en schep er het ui mengsel onder. Doe boontjes in een kom. Snijd de olijven in dunne ringetjes en verdeel over de boontjes.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl