Frittata met prei, oregano en tijm

Frittata


Frittata met prei, oregano en tijmFrittata komt oorspronkelijk uit Italië. Het is een eiergerecht wat meestal in de oven wordt gegaard of op een heel laag vuur zodra de eieren zijn toegevoegd.Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 5, 2023


Gehakt-groente schijven


Gehakt-groente schijven Gehakt is een vleesproduct dat in heel veel recepten wordt gebruikt. De beste keuze is biologisch (mager) rundergehakt. Deze gehakt-groente schijven zijn heerlijk bij de warme maaltijd maar kunnen ookMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 27, 2023


Zuurkool bakken in roomboter met rode ui

Zuurkool


Zuurkool bakken in roomboter met rode ui Zuurkool is gemaakt van gefermenteerde witte kool. Fermenteren gebeurt met behulp van micro-organismen. Dit zijn schimmels, gisten en bacteriën. Suikers worden omgezet in zuren. DeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 23, 2023


Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurt

Wafels


Wafels als ontbijt met vruchten en Griekse yoghurt Wafels worden veelal gegeten als gebak bij de koffie of thee. De ingrediënten van deze wafels maken ze zeer geschikt als ontbijt. Haver behoortMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 13, 2023


Spruitjes met knoflook, afgeblust met balsamico azijn

Spruitjes


Spruitjes met knoflook, afgeblust met balsamico azijn Spruitjes, de een vindt ze heerlijk en de ander laat ze liever staan. Spruitjes worden meestal gekookt of gestoomd. Eenmaal gaar wordt er vaak eenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

december 31, 2022


Stoofschotel à al chili con carne

Stoofschotel


Stoofschotel à la chili con carne Deze chili con carne noemen we stoofschotel omdat het gerecht gaar wordt gestoofd. Oorspronkelijk komt  het gerecht chili con carne uit Mexico. Maar ook wordt erMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

december 18, 2022


Uiensoep met tijm en laurier, overbakken met kaas

Uiensoep


Uiensoep met tijm en laurier, overbakken met kaas Deze uiensoep kan als lunchgerecht of diner worden gegeten. Ook is het een prima voorgerecht.  Serveer dan kleinere porties. Uien behoren tot de look-Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

december 6, 2022


Hoisin woksaus maken

Woksaus maken


Hoisin woksaus maken  Kant en klare woksauzen bevatten veelal meerdere ongezonde toevoegingen. Over het algemeen zit er suiker in, tarwe en maiszetmeel. Hoisin woksaus wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. HetMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 27, 2022


Hartige pannenkoekjes met bloemkool

Hartige pannenkoekjes


Hartige pannenkoekjes met bloemkool Hartige pannenkoekjes worden veelal bereid met kaas, vlees, vis en/of groente. In dit recept maakt de bloemkool de pannenkoekjes hartig. Bloemkool is een veelzijdige groente met een enormeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 20, 2022


Noodles met kip en taugé van glutenvrije mie

Noodles


Noodles met kip en taugé van glutenvrije mie Noodles of mie worden meestal gemaakt van tarwe. Met het graansoort tarwe is in de loop der jaren teveel is geknoeid. Het bevat omMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 12, 2022


Grote garnalen met masala

Grote garnalen


Grote garnalen met masala Grote garnalen met kop worden gamba’s genoemd. Zonder kop zijn het scampi’s. De mooie roze kleur hebben ze te danken aan het stofje astaxanthine. Dit is een carotenoïde. Carotenoïde isMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 6, 2022


Quinoa salade met kip

Quinoa salade


Quinoa salade met kip Een lekkere frisse quinoa salade, die ook makkelijk is om mee te nemen als lunchgerecht. Quinoa heeft een hoge voedingswaarde en behoort tot de pseudo-granen. Dit pseudo-graan isMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

oktober 28, 2022


Page 5 of 22