Gehaktbal met een beetje pit

Home » Gehaktbal met een beetje pit

Gehaktbal met een beetje pit

De gehaktbal is bijna niet weg te denken in de Nederlandse keuken, maar is zeker ook populair in onze buurlanden. Het toevoegen van een ei maakt gehaktballen lekker smeuïg en zorgt ervoor dat het gehakt goed bindt. Deze gehaktballen worden een beetje pittig door de cayennepeper. De cayennepeper is familie van de chilipeper maar met andere unieke eigenschappen. Cayennepeper bevat capsaïcine. Dit is een alkaloïde. Dit zijn stikstof bevattende stofjes die voorkomen in planten. Capsaïcine zorgt voor de scherpe smaak en kan pijnverlichtend werken. Ook stimuleert capsaïcine de stofwisseling en vetverbranding wat, bij regelmatig consumeren, kan bijdragen aan het behouden van een gezond gewicht. Cayennepeper heeft antibacteriële eigenschappen. Heel vaak wordt deze gezonde peper als poeder gebruikt in tal van gerechten. Wie van pittig houdt kan dit wel waarderen. Wie er niet van houdt moet er zeker niet teveel van toevoegen.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Meng het gehakt met alle ingrediënten en kneed het goed. Maak er 4 middelgrote of 8 kleine ballen van. Verhit de olie of boter en bak de middelgrote gehaktballen in 20 minuten en de kleine in 15 minuten lekker gaar en bruin. Keer ze regelmatig om. De gehaktballen kunnen bij het avondeten of de lunch. Ook lekker om koud te eten als snack!

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl