Snack van geroosterde courgetteplakken met tomaat en Parmezaanse kaas

Home » Snack van geroosterde courgetteplakken met tomaat en Parmezaanse kaas

Snack van geroosterde courgetteplakken met tomaat en Parmezaanse kaas

Een snack, die ook nog eens gezond is; wie wil dat nu niet? De courgette, die haar oorsprong vindt in Mexico is heel veelzijdig. Ze is heel makkelijk te combineren met andere groenten en kan o.a. worden verwerkt in pasta’s, ovengerechten, salades en soep. Zeaxanthine en luteïne zijn natuurlijke kleurstoffen die de courgette bevat. Beiden hebben een antioxidanten werking, net zoals vitamine A en C, die ook in courgette aanwezig zijn. Daarnaast bevat deze veelzijdige groente ook omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren (alfa-linoleenzuur, EPA en DHA) werken ontstekingsremmend, terwijl omega 6 vetzuren (linolzuur) juist ontstekingsbevorderend zijn. Een juiste balans tussen omega 3 vetzuren en omega 6 vetzuren is dan ook erg belangrijk. Het beste is wanneer de verhouding tussen 1:2 en 1:4 zit. Deze balans is helaas bij de meeste mensen enorm verstoord (vaak tot wel 1:20). Dit komt doordat er te weinig voeding met omega 3 vetzuren en teveel met omega 6 vetzuren wordt genuttigd.
Ook (vette) vis, schaal- en schelpdieren, kokosolie, walnoten en (in iets mindere mate) groene bladgroentes bevatten omega 3 vetzuren.

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | lactosevrij | vegetarisch | gezonde snack

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermeng de olie in een kommetje met de tijm, rozemarijn en een beetje zout. Snijd de courgettes in plakken van 1 cm. Leg ze op een ovenplaat met bakpapier en bestrijk ze met een kwast met de helft van de olie. Rooster ze 15 minuten, keer ze halverwege om en bestrijk ze met de rest van de olie. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas. Leg de schijfjes tomaat na 15 minuten op de schijfjes courgette en zet ze nog een paar minuten terug in de oven. Hak de walnoten heel fijn. Leg de courgette-tomaat plakken op een bord of schaal, garneer ze met de kaas en strooi er de walnoten over.

Kies voor Edelgistvlokken voor de vegan variant!

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl