Eenvoudig te bereiden kipgerecht in tomaten-ui-paprika saus.

Home » Eenvoudig te bereiden kipgerecht in tomaten-ui-paprika saus.

Eenvoudig te bereiden kipgerecht in tomaten-ui-paprika saus

Dit kipgerecht wordt bereid met rode uien. Er bestaan best veel soorten uien. De soorten die het meest worden gegeten zijn de gele, rode, witte uien en sjalotten. Uien zijn zeer gezond. Ze bevatten veel fytonutriënten. Fytonutriënten zijn plantenstoffen. Één van deze fytonutriënten is quercetine. Quercetine is een flavonoïde die onder de groep fenolen valt. Het is een krachtige antioxidant welke o.a. allergische reacties kan verminderen omdat deze de aanmaak van histamine remt. Tevens heeft quercetine een ontstekingsremmende werking.
In de buitenste laag van de ui zitten de meeste voedingsstoffen. Uien bevatten het stofje allylpropyldisulfide. Dit is een organische zwavelverbinding. Deze stof is verantwoordelijk voor het tranen van de ogen wanneer er in de ui wordt gesneden en voor de scherpe smaak. Ook knoflook bevat allypropyldisulfide; alleen in iets mindere mate. Het spoorelement chroom komt eveneens voor in uien. Chroom heeft een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | lactosevrij | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Meng in een kom 1 eetlepel olie met het paprikapoeder, zout en peper, voeg de kipreepjes toe en meng alles goed. Laat een half uurtje afgedekt marineren in de koelkast. Snijd de uien in halve ringen en de paprika en reepjes. Verhit 1 eetlepel olie en bak de uien en paprika al roerend totdat de uien glazig zijn. Bak de kipreepjes 10 minuten apart. Voeg bij het paprika-ui mengsel de passata en een beetje water. Doe de kip erbij en laat alles zachtjes nog 5 minuten gaar worden. Serveer het gerecht bij basmati rijst en een salade.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl