Minestrone soep

Minestrone soep


Minestrone soepMinestrone soep is een Italiaanse soep met veel verschillende soorten groenten. Het Italiaanse woord voor soep is ‘minestra’, waarvan ‘minestrone’ het vergrootwoord is. Letterlijk betekent het dus ‘grote soep’. De bedoelingMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 7, 2024


Nasi maken met groenten, kip en kerrie

Nasi maken


Nasi maken met groenten, kip en kerrie Nasi maken kan op veel verschillende manieren. Deze beetje speciale versie van nasi wordt bereid met courgette en witte kool. Courgette komt oorspronkelijk uit Mexico.Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

december 28, 2023


Frisse wafels maken met chocoladesaus en rode vruchten

Wafels maken


Frisse wafels maken met chocoladesaus en rode vruchten Deze wafels hebben een fris-zure smaak vanwege het gebruik van karnemelk. Heel lekker in combinatie met de rode vruchtjen en chocoladesaus. In plaats vanMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

december 17, 2023


Gebakken vis met groenten en botersaus

Gebakken vis


Gebakken vis met groenten en botersaus In dit recept met gebakken vis gebruiken we zalmfilet. Geen liefhebber van zalm? Dan kan er ook worden gekozen voor andere vis. Ook kabeljauw en zeebaarsMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

december 8, 2023


Frisse yoghurtdressing of -dipsaus

Yoghurtdressing


Frisse yoghurtdressing of -dipsaus Yoghurtdressing kan op veel verschillende manieren worden gemaakt. Vaak worden er aan de yoghurt stukjes komkommer, knoflook of munt toegevoegd. Maar ook een rood pepertje, citroen of mayonaiseMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 24, 2023


Toast met mozzarella en tomaat uit de oven

Toast


Toast met mozzarella en tomaat uit de oven Toast wordt meestal bereid met wit- of tarwebrood. Met tarwe is in de loop der jaren teveel geknoeid. Het graan bevat nauwelijks nog voedingsstoffen,Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 15, 2023


Maaltijdsalade met geroosterde pompoen, feta en walnoten

Maaltijdsalade


Maaltijdsalade met geroosterde pompoen, feta en walnoten Een lekkere maaltijdsalade met lauw/warme pompoen. Pompoen is een heerlijke veelzijdige herfstvrucht die bovendien heel gezond is. Populair is pompoensoep, pompoenpuree maar ook geroosterde pompoenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

november 3, 2023


Mosselen met rode ui, tomaten en tijm

Mosselen


Mosselen met rode ui, tomaten en tijm Mosselen zijn weekdieren kunnen zowel in zoet- als zout water voorkomen. De mosselen die wij eten zijn ’gewone mosselen’ (Mytilus edulis) en komen uit ‘brakMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

oktober 26, 2023


Kippendij met curry madras, gember en tomatenblokjes

Kippendij


Kippendij met curry madras, gember en tomatenblokjes Kippendij is heel geschikt om te gebruiken in curry’s. Het is een mals stukje vlees en zeer smaakvol. Deze curry wordt op smaak gebracht metMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

oktober 16, 2023


Mie met Chinese kool, kokosmelk en stukjes mango

Mie


Mie met Chinese kool, kokosmelk en stukjes mango Dit recept met mie is heerlijk romig door de kokosmelk. Kokosmelk en Chinese kool is een heerlijke combinatie. Door 100 gram Chinese kool teMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

oktober 6, 2023


Ice tea van groene thee met gember

Ice tea


Ice tea van groene thee met gember Ice tea of ijsthee is heel eenvoudig zelf te maken. Ice tea is verkoelend tijdens de warmere dagen maar ook lekker om het hele jaarMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

september 26, 2023


Bloemkool uit de oven in karnemelk-citroenmarinade

Bloemkool uit de oven


Bloemkool uit de oven in karnemelk-citroenmarinade Deze bloemkool uit de oven heeft een heerlijke frisse, beetje pittige smaak. Bloemkool kan op heel veel manieren worden bereid. Het is een zeer veelzijdige groenteMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

september 10, 2023


Page 4 of 25