Leuke ijs-traktaties met chocolade

Home » Leuke ijs-traktaties met chocolade

Leuke ijs-traktaties met chocolade

Deze ijstraktaties zijn makkelijk te maken en zien er ook erg leuk uit. Lekker als tussendoortje en heel geschikt als toetje. Er kunnen ook vruchtjes bij worden geserveerd naar keuze. Rode vruchtjes gaan goed samen met chocolade.
Met deze ingrediënten is het dubbel feest; lekker en verantwoord ijs eten. Deze ijs traktaties kunnen namelijk zonder schuldgevoel worden gegeten. Het meeste ijs bevat geraffineerde suiker en andere ongezonde toevoegingen. Het is een aanrader voor ijsliefhebbers die graag gezonde keuzes maken. Geen snelle stijgingen van de bloedsuikerspiegel wat gunstig is voor het behoud van een gezond gewicht. Last van lactose intolerantie? Gebruik dan plantaardige yoghurt of lactose vrije yoghurt. 

Geschikt voor meerdere porties | glutenvrij | vegetarisch | nagerecht

Ingrediënten (bereidingstijd is excl vriestijd)

Bereidingswijze

Rasp met een fijne rasp de schil van een sinaasappel. Alleen het oranje, niet het witte, dat smaakt bitter. Hak de nootjes fijn. Meng de yoghurt met de notenpasta, nootjes en kokosbloesemsiroop. Schep het mengsel in een ijsblokjesvorm en zet minstens 2 uur in de vriezer. Smelt de chocolade au bain-marie en roer er de kokosolie door met sinaasappelrasp. Neem de yoghurt ijsblokjes uit de vriezer, schep ze snel door het chocolademengsel of haal alleen de bovenkant ervan door het chocolademengsel. Leg ze uit elkaar op een vierkant of rechthoekig bakblik, bekleed met bakpapier en zet ze terug in de vriezer. Haal ze er vlak voor consumptie uit.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl