Mueslirepen maken met gedroogde vruchten

Home » Mueslirepen maken met gedroogde vruchten

Mueslirepen maken met gedroogde vruchten

Mueslirepen zijn gemaakt op basis van havermout of -vlokken. Mueslirepen maken is niet moeilijk en leuk op te doen. Haver behoort tot de grassenfamilie en is een éénjarige plant. Havervlokken zijn niet geknipt en dus iets groter dan havermout. Havermout zijn geplette en geknipte haverkorrels.  Haver is van nature glutenvrij maar er kunnen door kruisbestuiving op het land gluten in terecht komen. Ook in de fabriek kan dit gebeuren wanneer er ook gluten bevattende granen worden verwerkt. Om er zeker van te zijn dat havervlokken glutenvrij zijn, moet het op de verpakking staan. Havervlokken bevatten voornamelijk complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten verteren langzaam en geven dus ook langzaam energie af waardoor de bloedsuikerspiegel nauwelijks piekt. Havervlokken zijn zeer vezelrijk en bevatten vitamine B1 en B5 en de mineralen/spoorelementen ijzer, mangaan, magnesium en zink. Één van de vezels in havervlokken is bèta glucaan. Bèta glucanen kunnen een gunstig effect hebben op de bloedsuikerspiegel wat bijdraagt aan het behoud van een gezond gewicht.

Geschikt voor meerdere porties | glutenvrij | vegetarisch | gezonde snack 

Ingrediënten

Bereidingswijze

Neem een vierkant bakblik van 20 cm. Verwarm de oven voor op 140 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier of vet het goed in met boter. Hak de noten fijn en de vruchtenmix grof. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de kokosbloesemsuiker of erythritol en kokosbloesemsiroop toe. Roer goed totdat de kokosbloesemsuiker of erythritol is opgelost. Doe er de havervlokken, vruchten en nootjes bij en meng goed. Verdeel het mengsel in het bakblik en druk het een beetje aan met de bolle kant van een lepel. Zet het bakblik ongeveer 35 à 40 minuten in het midden van de oven. Als de randen goudbruin zijn is het baksel klaar. Neem het bakblik uit de oven laat het helemaal afkoelen. Is het goed gekoeld dan kunnen er repen van worden gesneden.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl