Penne met tomaten, olijven en kaassnippers

Home » Penne met tomaten, olijven en kaassnippers

Penne met tomaten, olijven en kaassnippers

Deze penne wordt verrijkt met een saus op basis van verse tomaten. Tomaten bevatten de antioxidant lycopeen. Lycopeen geeft tomaten de rode kleur. In combinatie met een goede olie is de werking van lycopeen krachtiger. Het lichaam neemt het dan beter op omdat lycopeen makkelijker oplost in olie. Verwarmd zijn tomaten nog gezonder. Het lycopeen-gehalte kan dan zelfs tot 8 maal hoger zijn dan in rauwe tomaten. Een nadeel is dat het vitamine C gehalte dan iets afneemt.
Mogelijk kan lycopeen de huid bescherming bieden tegen zonschade. Tomaten bevatten best wel wat vitamine C en B11 (foliumzuur). Voor een gezond immuunsysteem en een goede weerstand is vitamine C onmisbaar. Ook is deze belangrijke vitamine nodig voor een gezonde en stevige huid én gezonde cellen en weefsels. Vitamine B11 is o.a. betrokken bij het aanmaken van rode bloedcellen. De mineralen ijzer, zink, kalium en calcium komen ook voor in tomaten. Het is beter om onrijpe tomaten niet te eten. Deze bevatten het stofje tomatine. Tomatine is een natuurlijke gifstof. Rijpe, rode tomaten bevatten geen tomatine.

Geschikt voor 4 personen | lactosevrij | vegetarisch | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in vieren en snijd de 4 parten nog eens doormidden. Snijd de sjalotten en knoflook grof en halveer de olijven. Verwijder de pitten uit het pepertje voor wat minder pittigheid en snijd het klein. Kook de penne volgens de aanwijzingen in ruim water met wat zout. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook met de sjalotten en het pepertje al omscheppend. Doe er na 2 minuten de tomaten en olijven bij. Laat het geheel even lekker zachtjes pruttelen, voeg wat peper en zout toe en roer het af en toe even door. Schep er als laatste de gehakte peterselie en penne onder. Verdeel de pasta over de borden, strooi er wat kaassnippers over en garneer met wat verse basilicum.

Tip: Eet spelt pasta met mate. Deze kan ook worden vervangen door boekweit penne of fusilli óf penne van linzenmeel.
.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl