Lunch salade met sardines en olijven

Home » Lunch salade met sardines en olijven

Lunch salade met sardines en olijven

Deze heerlijke lunch salade met sardines staat in een handomdraai op tafel. Sardines zijn straalvinnige visjes die deel uitmaken van de haringfamilie. Ze kunnen wel 25 cm lang worden. Sardines behoren tot de vette vissoorten en zijn een goede bron van omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren dragen bij aan een goede gezondheid van hart en bloedvaten, het goed functioneren van de hersenen en kunnen afvallen ondersteunen. De straalvinnige visjes zijn rijk aan vitamine B12 en D. Vitamine B12 is in water oplosbaar en betrokken bij de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen transporteren zuurstof met behulp van het eiwit hemoglobine. Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine en is belangrijk voor het behoud van gezonde botten en een gezond immuunsysteem. De mineralen selenium, calcium, fosfor en zink zijn ook rijkelijk aanwezig in sardines.
In de landen rond de Middellandse zee staan deze visjes vaker op het menu dan bij ons. Verse sardines zijn heel geschikt om te grillen en snel gaar!

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | lactosevrij | lunch

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes, de ui in halve dunne ringen en snijd de tomaten 8 partjes. Laat de sardines uitlekken op een zeef. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, mosterd, kokosbloesemsuiker en peper. Verdeel de sla over de borden. Druppel er wat dressing over. Verdeel over de sla de avocado, tomaten en ui en druppel er de rest van de dressing over. Maak de salade af met de sardines en olijven. Lekker bij roggebrood.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl