Hartige taart met zoete aardappel en ricotta

Home » Hartige taart met zoete aardappel en ricotta

Hartige taart met zoete aardappel en ricotta

Hartige taart is heerlijk als lunch of avondeten. Terwijl de taart in de oven staat te garen, is er voldoende tijd om een lekkere salade te maken voor erbij. De bodem van deze hartige taart wordt gemaakt van zoete aardappel. Zoete aardappel, ook wel bekend als bataat, is koolhydraatrijk en heeft géén negatief, maar een positief effect op de bloedsuikerspiegel. Dit omdat de koolhydraten die de zoete aardappel bevat complexe koolhydraten zijn. Complexe koolhydraten bevatten vezels omdat deze niet zijn kapotgemaakt of verwijderd. Het zijn zowel oplosbare - als onoplosbare voedingsvezels. De oplosbare vezels zorgen ervoor dat de koolhydraten langzaam worden opgenomen, wat zorgt voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Ze dragen ook bij aan een verzadigend gevoel. De onoplosbare vezels hebben een positief effect op de gezondheid van de darmen. Ook is de zoete aardappel rijk aan anti-oxidanten en bevat deze veel vitamine C en bètacaroteen. Vitamine C is onmisbaar voor het behoud van een gezond immuunsysteem. Tevens stimuleert vitamine C de aanmaak van collageen. Bètacaroteen wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A is o.a. weerstand verhogend.

Geschikt voor 1 taart | glutenvrij | vegetarisch | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in schijven van 1,5 cm dikte en deel de grote schijven in de helft. Meng de zoete aardappel met zout , 1,5 eetlepel olie en 1 volle eetlepel pijlwortelpoeder en schep deze er goed doorheen. Leg ze uit elkaar op een vel bakpapier of in een ovenschaal en zet ze 15 minuten in het midden van de oven. Snijd intussen de ui in dunne halve ringen, pers het knoflookteentje, snijd de prei in ringetjes en de champignons in plakjes. Bak de ui, prei en champignons omscheppend in een beetje olie en voeg wat peper en zout toe. Doe er na 2 minuten de knoflook bij en gehakte peterselie en bak kort mee. Kluts de eieren met de ricotta en meng met de omelet kruiden. Leg een vel bakpapier in een quichevorm van 24 cm doorsnede. Schep de zoete aardappel voorzichtig uit de oven met een spatel en doe een laag op de bodem van de vorm. Leg ze een beetje over elkaar. Schep er 3 kwart van het groentemengsel op. Schenk er de geklutste eieren over en laat deze tussen het groentemengsel lopen. Verdeel er de rest van het groentemengsel over. Plaats de vorm ongeveer 25 minuten in de oven. Als het ei goed is gestold dan is de taart klaar.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl