Mango ijs maken met yoghurt

Mango ijs maken met yoghurtZelf mango ijs maken is leuk om te doen maar nog belangrijker is dat het met verantwoorde ingrediënten kan. Het meeste ijs bevat geraffineerde suiker en andere ongezondeMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min, recepten
mei 2, 2021
Aspergesoep met venkel en roomkaas

Aspergesoep met venkel en roomkaas Aspergesoep kan op heel veel verschillende manieren worden bereid. In dit recept zijn er behalve asperges ook andere groenten toegevoegd. Asperges, ze worden ook wel ‘het witteMeer lezen…
april 25, 2021
Chia pudding als ontbijt

Chia pudding als ontbijt De zaadjes van de Salvia Hispanica noemen we chiazaadjes. Deze plant is familie van de muntplant. De Salvia Hispanica vindt zijn oorsprong in Mexico. Heel vroeger werden dezeMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min, recepten
april 17, 2021
Ovengerecht met courgette

Ovengerecht met courgette Dit Courgettes vinden hun oorsprong in Mexico. Het is een veelzijdige groente die kan worden verwerkt in salades, ovengerechten, er kan pasta van worden gemaakt en ze zijn zeerMeer lezen…
Bereidingstijd: 70 min, recepten
april 11, 2021
Notenbrood met boekweitmeel

Notenbrood met boekweitmeel Notenbrood kan met verschillende soorten meel worden bereid. In dit recept is gekozen voor boekweitmeel. Boekweit is geen graansoort. Van de zaden van een plant uit de duizendknoopfamilie wordenMeer lezen…
Bereidingstijd: 85 min, recepten
april 5, 2021
Zuurkool-pompoen schotel

Zuurkool-pompoen schotel Zuurkool is ontzettend gezond omdat de gefermenteerde witte kool een probiotische werking heeft. Fermentatie gebeurt met behulp van micro-organismen, welke gisten, schimmels en bacteriën zijn. De aanwezige suikers worden omgezetMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min, recepten
maart 28, 2021
Ontbijtkoek met speculaaskruiden

Ontbijtkoek met speculaaskruiden Ontbijtkoek wordt vaak bereid met glucose-fructosestroop en of suiker, tarwemoutmeel en conserveermiddelen. Toch kan ontbijtkoek ook op een gezonde en verantwoorde manier worden gemaakt. Simpelweg door de ongezonde ingrediëntenMeer lezen…
Bereidingstijd: 90 min, recepten
maart 23, 2021
Avocado salade met tonijn en komkommer

Avocado salade met tonijn en komkommer Salades kunnen het hele jaar door worden gegeten. Tijdens warme dagen zijn ze zeer gewild als bijgerecht of volledige maaltijd maar ook in de herfst- enMeer lezen…
Bereidingstijd: 25 min, recepten
maart 14, 2021
Granola maken met gepofte boekweit en havervlokken

Granola maken met gepofte boekweit en havervlokken Zelf granola maken vergt even wat tijd maar is meestal veel gezonder dan kant en klare granola. Vaak is er suiker toegevoegd. Granola zelf makenMeer lezen…
Bereidingstijd: 35 min, recepten
maart 6, 2021
Tomatenspread als ontbijtbeleg

Tomatenspread als ontbijtbeleg Het meeste kant-en-klaar ontbijtbeleg bevat ongezonde ingrediënten. Te denken valt hierbij o.a. aan suikers, conserveermiddelen en smaakversterkers. Om er zeker van te zijn dat ontbijtbeleg enkel gezonde ingrediënten bevat,Meer lezen…
Bereidingstijd: 15 min, recepten
februari 27, 2021
Boerenkool smoothie met banaan en mango

Boerenkool smoothie met banaan en mango Een boerenkool smoothie is een goede keuze als ontbijt. Vooral wanneer er weinig tijd is om ’s ochtends een gezond en voedzaam ontbijt te maken. UiteraardMeer lezen…
Pittige boontjes met ui en knoflook

Pittige boontjes met ui en knoflook Dit recept met pittige boontjes is bereid met sperziebonen. Sperziebonen zijn peulvruchten en bevatten de nodige fytonutriënten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen in planten die eetbaar zijn. DeMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min, recepten
februari 20, 2021
Page 13 of 25

