Bloemkool roosteren met cayennepeper

Home » Bloemkool roosteren met cayennepeper

Bloemkool roosteren met cayennepeper

Plakken bloemkool roosteren is makkelijk en ziet er ook nog eens leuk uit op het bord. Bloemkool kan op velerlei manieren worden bereid. Hij kan worden gekookt, gestoomd, gewokt of geroosterd. Ook kan bloemkool rauw worden verwerkt in een salade. Het is een zeer veelzijdige groente die een enorme hoeveelheid vitamine C bevat. Vitamine C is erg belangrijk voor een gezond immuunsysteem. De fytonutriënten in bloemkool zijn beta-caroteen en quercetine. Fytonutriënten zijn plantenstoffen die zijn onderverdeeld in groepen. Beta-caroteen behoort tot de carotenoïden en quercetine behoort tot de flavonoïden. Het zijn beiden antioxidanten. In het lichaam wordt beta-caroteen omgezet in vitamine A. Vitamine A is o.a. belangrijk voor de gezondheid van het gezichtsvermogen en de huid. Bloemkool is zeer vezelrijk en kan daarom bijdragen aan een goede gezondheid van de darmen.

Geschikt voor 4 personen | bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 Hele bloemkool
  • 2 Teentjes knoflook
  • 1 Theelepel cayennepeper
  • Handje platte peterselie
  • 2 Eetlepels olijfolie of rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • 1 Theelepel (Keltisch) zeezout uit onze boodschappenlijst

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de bloemkool en snijd de helften doormidden en snijd hier plakken van. Pers de knoflookteentjes en meng deze met de olijfolie of rijstolie, cayennepeper en zout. Leg wat bakpapier op de ovenplaat en verdeel er de plakken bloemkool op. Bestrijk de plakken met het oliemengsel. Rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven. Hak de peterselie fijn. Haal de bloemkoolplakken uit de oven en verdeel er de peterselie over.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl