Chocoladepudding

Chocoladepudding met banaan en Griekse yoghurt

Aan deze chocoladepudding voegen we wat banaan toe. Bananen zijn vezelrijk en bevatten antioxidanten Antioxidanten kunnen helpen om de schade door vrije radicalen te bestrijden. Ook kan het eten van bananen een gunstig effect hebben op de bloedsuikerspiegel en een gezond gewicht helpen behouden. Ze zijn door de complexe koolhydraten makkelijk verteerbaar. Daarnaast zijn bananen rijk aan kalium, magnesium en koper. Kalium is belangrijk bij het reguleren van de bloeddruk en hartslag. Magnesium kan een rustgevend effect hebben en gunstig werken tegen spierkrampen. Ook cacao is rijk aan het mineraal magnesium. Verder bevatten ze vitamine B6 en vitamine C. Vitamine C is o.a. zeer belangrijk voor het immuunsysteem en een gezonde huid. Het stofje tryptofaan in bananen zorgt voor aanmaak van serotonine. Tryptofaan is een aminozuur. Serotonine zorgt voor aanmaak van melatonine wat kan bijdragen aan een goede nachtrust.

Geschikt voor 3 personen | nagerecht

Ingrediënten

  • 2 Rijpe avocado's
  • 1 Banaan
  • 40 Gram rauw cacaopoeder
  • 180 Gram Griekse yoghurt
  • 85 Gram koud geslingerde honing óf
  • 85 Yaconsiroop 

Bereidingswijze

Schil de avocado's, halveer ze en haal de pit eruit. Snijd ze klein en doe ze samen met de Griekse yoghurt, cacaopoeder en honing of yaconsiroop in een keukenmachine. Mix dit totdat er een vaste gladde massa ontstaat.  Verdeel de pudding over 3 kommetjes of schaaltjes en verdeel er wat plakjes banaan op. Serveer meteen of bewaar de pudding tot gebruik in de koelkast. .

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl