Gezonde pannenkoekjes met avocado

Home » Gezonde pannenkoekjes met avocado

Gezonde pannenkoekjes met avocado

De avocado, welke zijn oorsprong vindt in Mexico, behoort tot de fruitsoorten. Het is een vette vrucht en heeft geen uitgesproken smaak. Ze kan makkelijk worden gecombineerd met veel groenten en worden verwerkt in tal van gerechten. Het vruchtvlees is lichtgroen en de schil van de avocado kan bruin, donkergroen of bijna zwart gekleurd zijn. Het is een zeer vezelrijke vrucht en ze bevat gezonde vetten. De hoge voedingswaarde van de Mexicaanse gezonde vrucht draagt bij aan een verzadigend gevoel. Avocado’s zijn rijk aan antioxidanten en het mineraal kalium, wat o.a. een belangrijke rol speelt bij de regulering van het hartritme.

Bieslook is een bolgewas en behoort tot de lookfamilie. Het wordt ook wel ‘pijpgras’ genoemd. Bieslook bevat veel waardevolle voedingsstoffen en mag daarom wel erg gezond worden genoemd. Het zit boordevol fytonutriënten. Dit zijn plantenstoffen welke voor de mens gezondheidsvoordelen kunnen hebben. Bieslook heeft een anti bacteriële en vocht afdrijvende werking. Het smaakvolle kruid bevat vitamine A en C en Choline. Choline oftewel vitamine B4 is een in water oplosbare vitamine en kan het lichaam maar in beperkte mate aanmaken. Deze vitamine kan bijdragen aan het goed functioneren van de hersenen. Choline zit ook o.a. in kip, ei, bloemkool en quinoa.  

Geschikt voor 8 pannenkoekjes | glutenvrij | ontbijt

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de avocado, halveer ze in de lengte en verwijder de pit. Snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kom of hoge beker en doe de eieren erbij met een beetje zout en peper. Pureer dit met een staafmixer en voeg de klein geknipte bieslook toe. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de kleine pannenkoekjes een minuut aan beide kanten.

Zou u wat probleempjes hebben met uw spijsvertering (na het eten van de pannenkoekjes) dan is de combinatie van avocado (vetten) en eieren (eiwitten) voor u niet de beste keuze.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl