Brownies van zwarte bonen, puur chocolade en vanille

Home » Brownies van zwarte bonen, puur chocolade en vanille

Brownies van zwarte bonen, puur chocolade en vanille

Deze heerlijke gezonde brownies bevatten enkel pure ingrediënten. Rauw cacaopoeder is ongeraffineerd. Het bevat het mineraal magnesium, ook wel anti-stress mineraal genoemd, wat een positief effect heeft op het zenuwstelsel. De aanwezige flavonoïden in cacao zorgen voor aanmaak van stikstofmonoxide. Flavonoïden zijn stoffen die van nature voorkomen in plantaardig voedsel. Ze hebben een antioxidanten werking. Stikstofmonoxide kan een gunstige invloed hebben op het reguleren van de bloeddruk. Verder bevat rauwe cacao theobromine en cafeïne die beiden een stimulerende werking hebben. Het zijn echter geringe hoeveelheden en om die reden niet of nauwelijks merkbaar. Het aminozuur tryptofaan in cacao zorgt voor de aanmaak van serotonine. Serotonine, een belangrijke neurotransmitter, kan rusteloosheid, angstgevoelens en stress verminderen.

Geschikt voor ± 15 stuks | glutenvrij | gebak

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een muffinbakvorm of cakevorm in met een beetje olie. Hak de puur chocolade in stukjes. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel ze af met water. Splits het vanillestokje en schraap de inhoud eruit. Indien er voor kokosolie wordt gekozen laat deze dan eerst een beetje smelten. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix ze tot er een egale massa is ontstaan. Verdeel het beslag in de muffinbakvorm of cakevorm en druk het een beetje aan met de bolle kant van een lepel. Bak de brownies ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Controleer met een prikker of ze gaar zijn. Zit er geen beslag aan de prikker dan zijn ze gaar. Laat ze goed afkoelen in de vorm of op een rooster. Indien ze in een cakevorm zijn gebakken snijd ze dan pas wanneer ze helemaal zijn afgekoeld.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl