Pasta maken van boekweitpenne met groene linzen en spinazie

Home » Pasta maken van boekweitpenne met groene linzen en spinazie

Pasta maken van boekweitpenne met groene linzen en spinazie

Boekweitkorrels worden gemaakt van de zaden van een plant uit de duizendknoopfamilie. Het is dus geen graansoort. Boekweit is glutenvrij en past om die reden uitstekend in een glutenvrij dieet. Boekweit bevat de mineralen kalium, magnesium en fosfor en vitamine B1, B3 en B6. Het is zeer vezelrijk en kan daarom bijdragen aan een gezond darmmicrobioom. Omdat boekweit ook een eiwit is werkt het verzadigend. Quercetine is een flavonoïde. Dit is een antioxidant welke in planten voorkomt. Deze plantenstof komt ook voor in boekweit. Quercetine heeft o.a. een ontstekingsremmende werking. 

Linzen zijn rijk aan vezels en mineralen. Vezels dragen bij aan een goede darmgezondheid. Linzen behoren tot de peulvruchten en bevatten complexe koolhydraten. Ze hebben een lage glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel) en dus ideaal voor gewichtsbehoud. Linzen zijn rijk aan eiwitten en dragen net zoals boekweit bij aan een verzadigend gevoel.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de linzen ongeveer 20 minuten. Ze mogen eerst worden geweekt maar dat hoeft niet persé. De kooktijd wordt dan iets korter. Was de spinazie, snijd de champignons in plakjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met een beetje zout. Wok in de tussentijd de champignons in een beetje olie en voeg de spinazie en een beetje peper na 2 minuten toe en wok deze mee totdat ze is geslonken. Doe er op het laatst een scheutje haverroom bij en de linzen. Giet de pasta af en spoel even af. Schep het spinazie/linzen mengsel onder de pasta en serveer met de geraspte kaas.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl