Courgettesoep met prei en kurkuma

Home » Courgettesoep met prei en kurkuma

Courgettesoep met prei en kurkuma

Courgette is een heel veelzijdige groente die oorspronkelijk uit Mexico komt. Ze kan worden verwerkt in ovengerechten, pasta, salades en er kan soep van worden gemaakt zoals in dit recept. Courgette kan makkelijk worden gecombineerd met andere groentes. Om te vullen is ze ook zeer geschikt. De natuurlijke kleurstoffen die de courgette bevat zijn zeaxanthine en luteïne. Deze hebben beiden een antioxidanten werking, net zoals vitamine A en C, welke ook in courgette aanwezig zijn . Daarnaast bevat deze gezonde groente ook omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren (alfa-linoleenzuur, EPA en DHA) hebben een ontstekingsremmende werking, terwijl omega 6 vetzuren (linolzuur) juist ontstekingsbevorderend zijn. Een juiste balans tussen omega 3 vetzuren en omega 6 vetzuren is erg belangrijk. Het beste is wanneer de verhouding tussen 1:2 en 1:4 zit. Helaas is deze balans bij de meeste mensen enorm verstoord (vaak tot wel 1:20) doordat er te weinig voeding met omega 3 vetzuren en teveel met omega 6 vetzuren wordt genuttigd.
Voeding die ook omega 3 vetzuren bevat is o.a. (vette) vis, schaal- en schelpdieren, kokosolie, walnoten en iets minder in groene bladgroentes..

Geschikt voor 4 personen | voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pers de knoflookteentjes en snipper de uien. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Fruit de ui samen met de knoflook in een beetje rijstolie. Doe de prei en courgette erbij en roer een paar minuten goed om. Doe de kippenbouillon erbij met een beetje zout en laat zachtjes 15 minuten koken. Haal met een schuimspaan de groenten uit de bouillon en maak glad in een hoge kom of beker met een staafmixer. Doe ze terug in de pan. Voeg de kurkuma toe en roer goed. Serveer de soep in borden of kommen en doe in het midden een klein beetje geraspte kaas en peterselie.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl