Cake bakken met appel en glutenvrij meel

Home » Cake bakken met appel en glutenvrij meel

Cake bakken met appel en glutenvrij meel

Een cake bakken met glutenvrij meel is uiteraard zeer geschikt voor mensen met een gluten allergie of –intolerantie. Maar ook wanneer er geen sprake is van een gluten allergie of – intolerantie is glutenvrij meel heerlijk om mee aan de slag te gaan. Zeer zeker is glutenvrij meel een betere keuze dan tarwebloem. Tarwe bevat best wel wat fytinezuur wat nadelig kan zijn voor de opname van mineralen. Het tegenwoordige moderne tarwe heeft nauwelijks nog voedingswaarde. Het bevat tarwekiem oftewel Wheat Germ Agglutinin (WGA). Reeds in kleine hoeveelheden zou WGA voor nadelige gezondheidseffecten kunnen zorgen. Bovendien geeft tarwe een opgeblazen gevoel. Let wel op bij het kopen van havermeel dat op het etiket staat vermeld dat het glutenvrij is. Van nature is haver glutenvrij. Toch kan haver gluten bevatten door kruisbestuiving op het land of kunnen er in de fabriek gluten in terechtkomen. 

Geschikt voor 1 cake | glutenvrij | gebak

Ingrediënten

Bereiden

Verwarm de oven voor op op 175 graden (hetelucht). Meng het meel in een beslagkom met de ceylonkaneel, wijnsteenbakpoeder en een beetje zout. Schil de appels en snijd in stukjes en voeg ze met de citroenrasp bij het meelmengsel en meng onder elkaar. Klop de eieren los met de melk en kokosbloesemsiroop of kokosbloesemsuiker. Doe dit bij het mengsel in de beslagkom en schep alles goed onder elkaar. Vet een ronde of rechthoekige bakvorm in met een beetje rijstolie of ongezouten roomboter en verdeel er het beslag in. De blauwe bessen kunnen, indien gewenst, in het beslag worden gedrukt. Bak de cake in het midden van de oven gedurende 35 à 40 minuten.

Voor de slagroom:
Zet het blikje kokosmelk minstens 12 uur lang (bv ’s nachts) in de koelkast. Door de kou zakt het kokosvet naar de bodem van het blik.
Open het blik met kokosmelk voorzichtig zonder schudden en giet het waterige deel er vanaf. Mix het romige deel in een kom. Het duurt iets langer dan gewone slagroom kloppen totdat het een luchtige massa is. Dien de slagroom er meteen bij op.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl