Vis met groenten pocheren

Vis met groenten


Vis met groenten pocherenDoor het pocheren van vis blijft de smaak beter behouden. Wat is pocheren precies? Pocheren is het gaar laten worden van voedsel in heel weinig vocht zodat het netMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juni 6, 2021


Brood bakken met vlozaadvezels

Brood bakken


Brood bakken met vlozaadvezels Het meeste brood wordt gebakken met tarwemeel. Tarwe heeft niet meer de voedingswaarde wat het behoort te hebben. Er is de laatste 50 jaar helaas teveel geknoeid metMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 30, 2021


Kleine pompoenpannenkoeken met gebakken appel

Pompoenpannenkoeken


Kleine pompoenpannenkoeken met gebakken appel Een heerlijk weekend-ontbijt van pompoenpannenkoeken met gebakken appel, geserveerd met yoghurt met speculaaskruiden. In dit recept is gekozen voor speltmeel. Mensen met een gluten-allergie kunnen het speltmeelMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 22, 2021


Chocoladetaart bakken met vruchtjes

Chocoladetaart


Chocoladetaart bakken met vruchtjes Chocoladetaart is iets wat de meeste mensen een heerlijke traktatie vinden. De meeste chocoladetaarten uit de winkel bevatten veelal suikers en transvetten. Deze passen dan ook niet inMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 12, 2021


Mango ijs maken met yoghurt

Mango ijs maken


Mango ijs maken met yoghurt Zelf mango ijs maken is leuk om te doen maar nog belangrijker is dat het met verantwoorde ingrediënten kan. Het meeste ijs bevat geraffineerde suiker en andereMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 2, 2021


Aspergesoep met venkel en roomkaas

Aspergesoep


Aspergesoep met venkel en roomkaas Aspergesoep kan op heel veel verschillende manieren worden bereid. In dit recept zijn er behalve asperges ook andere groenten toegevoegd. Asperges, ze worden ook wel ‘het witteMeer lezen…

april 25, 2021


Chia pudding als ontbijt

Chia pudding


Chia pudding als ontbijt De zaadjes van de Salvia Hispanica noemen we chiazaadjes. Deze plant is familie van de muntplant. De Salvia Hispanica vindt zijn oorsprong in Mexico. Heel vroeger werden dezeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

april 17, 2021


Ovengerecht met courgette

Ovengerecht


Ovengerecht met courgette Dit Courgettes vinden hun oorsprong in Mexico. Het is een veelzijdige groente die kan worden verwerkt in salades, ovengerechten, er kan pasta van worden gemaakt en ze zijn zeerMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

april 11, 2021


Notenbrood met boekweitmeel

Notenbrood


Notenbrood met boekweitmeel Notenbrood kan met verschillende soorten meel worden bereid. In dit recept is gekozen voor boekweitmeel. Boekweit is geen graansoort. Van de zaden van een plant uit de duizendknoopfamilie wordenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

april 5, 2021


Zuurkool-pompoen schotel

Zuurkool


Zuurkool-pompoen schotel Zuurkool is ontzettend gezond omdat de gefermenteerde witte kool een probiotische werking heeft. Fermentatie gebeurt met behulp van micro-organismen, welke gisten, schimmels en bacteriën zijn. De aanwezige suikers worden omgezetMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

maart 28, 2021


Ontbijtkoek met speculaaskruiden

Ontbijtkoek


Ontbijtkoek met speculaaskruiden Ontbijtkoek wordt vaak bereid met glucose-fructosestroop en of suiker, tarwemoutmeel en conserveermiddelen. Toch kan ontbijtkoek ook op een gezonde en verantwoorde manier worden gemaakt. Simpelweg door de ongezonde ingrediëntenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

maart 23, 2021


Avocado salade met tonijn en komkommer

Avocado salade


Avocado salade met tonijn en komkommer Salades kunnen het hele jaar door worden gegeten. Tijdens warme dagen zijn ze zeer gewild als bijgerecht of volledige maaltijd maar ook in de herfst- enMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

maart 14, 2021


Page 12 of 25