Gezonde pannenkoekjes met avocado

Gezonde pannenkoekjes


Gezonde pannenkoekjes met avocadoDe avocado, welke zijn oorsprong vindt in Mexico, behoort tot de fruitsoorten. Het is een vette vrucht en heeft geen uitgesproken smaak. Ze kan makkelijk worden gecombineerd met veelMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

augustus 14, 2021


Curry met gehakt, pompoenblokjes en kikkererwten

Curry


Curry met gehakt, pompoenblokjes en kikkererwten Pompoen bevat vitamine A, C en E. Deze vitamines hebben allen een antioxidanten werking. De aanwezige omega 3 vetzuren (alfa-linoleenzuur) in pompoen kunnen mogelijk helpen de triglyceriden (vetten in bloed) teMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

augustus 8, 2021


Spinaziesoep met kokosmelk en roomkaas

Spinaziesoep


Spinaziesoep met kokosmelk en roomkaas Spinaziesoep kan worden gegeten als voorgerecht maar ook als maaltijdsoep met een sneetje roggebrood of crackers. Spinazie is rijk aan vitaminen en mineralen. In de groene topperMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juli 31, 2021


Pastasalade met zalm, pesto en tomaatjes

Pastasalade


Pastasalade met zalm, pesto en tomaatjes Boekweitkorrels worden gemaakt van de zaden van een plant uit de duizendknoopfamilie. Boekweit geen graansoort en is glutenvrij. Het past dus uitstekend in een glutenvrij dieet.Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

juli 24, 2021


Havermoutpap met rode vruchtjes en cacao

Havermoutpap


Havermoutpap met rode vruchtjes en cacao Haver is een éénjarige plant welke behoort tot de ‘grassen familie’. Havermout zijn geplette en geknipte haverkorrels. Havervlokken zijn niet geknipt en dus iets groter. VanMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juli 12, 2021


Zomerse salade met spinazie, aardbeien en walnoten

Zomerse salade


Zomerse salade met spinazie, aardbeien en walnoten Spinazie is een goede bron van vitamine C en K. Vitamine C is erg belangrijk voor het immuunsysteem. Deze vitamine is in water oplosbaar. EenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juli 3, 2021


Heerlijke kipmarinade voor barbecue kip

Kipmarinade


Heerlijke kipmarinade voor barbecue kip Deze kipmarinade is zeer geschikt voor kip op de barbecue. Als de barbecue weer aan kan is het heerlijk om te genieten van de reuk van gemarineerdMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juni 26, 2021


Scampi’s arrostiti met knoflook en rode peper

Scampi's


Scampi’s arrostiti met knoflook en rode peper Scampi’s oftewel grote garnalen danken hun roze kleur aan het stofje astaxanthine. Astaxanthine is een carotenoïde, één van de fytonutriënten. Fytonutriënten zijn chemische verbindingen dieMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juni 15, 2021


Vis met groenten pocheren

Vis met groenten


Vis met groenten pocheren Door het pocheren van vis blijft de smaak beter behouden. Wat is pocheren precies? Pocheren is het gaar laten worden van voedsel in heel weinig vocht zodat hetMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juni 6, 2021


Brood bakken met vlozaadvezels

Brood bakken


Brood bakken met vlozaadvezels Het meeste brood wordt gebakken met tarwemeel. Tarwe heeft niet meer de voedingswaarde wat het behoort te hebben. Er is de laatste 50 jaar helaas teveel geknoeid metMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 30, 2021


Kleine pompoenpannenkoeken met gebakken appel

Pompoenpannenkoeken


Kleine pompoenpannenkoeken met gebakken appel Een heerlijk weekend-ontbijt van pompoenpannenkoeken met gebakken appel, geserveerd met yoghurt met speculaaskruiden. In dit recept is gekozen voor speltmeel. Mensen met een gluten-allergie kunnen het speltmeelMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 22, 2021


Chocoladetaart bakken met vruchtjes

Chocoladetaart


Chocoladetaart bakken met vruchtjes Chocoladetaart is iets wat de meeste mensen een heerlijke traktatie vinden. De meeste chocoladetaarten uit de winkel bevatten veelal suikers en transvetten. Deze passen dan ook niet inMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 12, 2021


Page 12 of 25