Ovengerecht met courgette
Ovengerecht met courgetteDit Courgettes vinden hun oorsprong in Mexico. Het is een veelzijdige groente die kan worden verwerkt in salades, ovengerechten, er kan pasta van worden gemaakt en ze zijn zeer geschiktMeer lezen…
Bereidingstijd: 70 min, recepten
april 11, 2021
Notenbrood met boekweitmeel
Notenbrood met boekweitmeel Notenbrood kan met verschillende soorten meel worden bereid. In dit recept is gekozen voor boekweitmeel. Boekweit is geen graansoort. Van de zaden van een plant uit de duizendknoopfamilie wordenMeer lezen…
Bereidingstijd: 85 min, recepten
april 5, 2021
Zuurkool-pompoen schotel
Zuurkool-pompoen schotel Zuurkool is ontzettend gezond omdat de gefermenteerde witte kool een probiotische werking heeft. Fermentatie gebeurt met behulp van micro-organismen, welke gisten, schimmels en bacteriën zijn. De aanwezige suikers worden omgezetMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min, recepten
maart 28, 2021
Ontbijtkoek met speculaaskruiden
Ontbijtkoek met speculaaskruiden Ontbijtkoek wordt vaak bereid met glucose-fructosestroop en of suiker, tarwemoutmeel en conserveermiddelen. Toch kan ontbijtkoek ook op een gezonde en verantwoorde manier worden gemaakt. Simpelweg door de ongezonde ingrediëntenMeer lezen…
Bereidingstijd: 90 min, recepten
maart 23, 2021
Avocado salade met tonijn en komkommer
Avocado salade met tonijn en komkommer Salades kunnen het hele jaar door worden gegeten. Tijdens warme dagen zijn ze zeer gewild als bijgerecht of volledige maaltijd maar ook in de herfst- enMeer lezen…
Bereidingstijd: 25 min, recepten
maart 14, 2021
Granola maken met gepofte boekweit en havervlokken
Granola maken met gepofte boekweit en havervlokken Zelf granola maken vergt even wat tijd maar is meestal veel gezonder dan kant en klare granola. Vaak is er suiker toegevoegd. Granola zelf makenMeer lezen…
Bereidingstijd: 35 min, recepten
maart 6, 2021
Tomatenspread als ontbijtbeleg
Tomatenspread als ontbijtbeleg Het meeste kant-en-klaar ontbijtbeleg bevat ongezonde ingrediënten. Te denken valt hierbij o.a. aan suikers, conserveermiddelen en smaakversterkers. Om er zeker van te zijn dat ontbijtbeleg enkel gezonde ingrediënten bevat,Meer lezen…
Bereidingstijd: 15 min, recepten
februari 27, 2021
Boerenkool smoothie met banaan en mango
Boerenkool smoothie met banaan en mango Een boerenkool smoothie is een goede keuze als ontbijt. Vooral wanneer er weinig tijd is om ’s ochtends een gezond en voedzaam ontbijt te maken. UiteraardMeer lezen…
Pittige boontjes met ui en knoflook
Pittige boontjes met ui en knoflook Dit recept met pittige boontjes is bereid met sperziebonen. Sperziebonen zijn peulvruchten en bevatten de nodige fytonutriënten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen in planten die eetbaar zijn. DeMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min, recepten
februari 20, 2021
Biefstuk met sjalotten in balsamico-saus
Biefstuk met sjalotten in balsamico-saus Vlees wordt tegenwoordig steeds minder vaak gegeten. Het is goed om zeker twee keer per week geen vlees of vis te eten. Dit bespaart dierenleed en isMeer lezen…
Bereidingstijd: 35 min, recepten
februari 13, 2021
Bladerdeeg maken met speltmeel
Bladerdeeg maken met speltmeel Bladerdeeg wordt meestal bereid met tarwemeel of bloem. Ietwat gezonder is spelt. Het is een eerlijker graan waarmee niet zoveel is geknoeid. Spelt bevat ook minder fytinezuur danMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min, recepten
februari 7, 2021
Bloemkool-knolselderij stamppot met kaas
Bloemkool-knolselderij stamppot met kaas Knolselderij groeit onder de grond en is familie van de wortel. De knol bevat polyacetylenen. Dit zijn chemische verbindingen met een antioxidantenwerking. 100% Gram knolselderij bevat wel 34%Meer lezen…
Bereidingstijd: 60 min, recepten
januari 30, 2021
Page 12 of 24