Pudding maken met nootjes en fruit

Home » Pudding maken met nootjes en fruit

Pudding maken met nootjes en fruit

Kant en klare pudding bevat vaak toegevoegde suiker, zetmeel, kleurstoffen en andere ongezonde ingrediënten. Ook is pudding meestal bereid met koemelk of room. Voor mensen met een lactose intolerantie is dit geen goede keuze. Maar ook voor eenieder die hier geen last van heeft is koemelk niet de beste optie om voeding mee te bereiden. Volwassen doen er goed aan om koemelk zoveel mogelijk te vermijden. Dat wil zeggen de drinkbare variant. Hierbij hoort geen yoghurt en biogarde. Dit zijn gefermenteerde melkproducten. Melk is gezond voor lammetjes, zoals moedermelk gezond is voor baby’s. Het lichaam maakt tot het vierde levensjaar voldoende lactase aan. Lactase is een enzym dat ervoor zorgt dat lactose (melksuiker) wordt afgebroken. Na het vierde levensjaar breekt, door onvoldoende aanmaak van lactase, het lichaam de melksuiker dus niet meer goed af. Hierdoor blijven onverteerbare melksuikers achter in de darmen. Deze gaan gisten en er ontstaan dan darmgassen. Darmgassen leiden tot een verstoorde stofwisseling. Pudding kan ook worden bereid met plantaardige melk zoals havermelk. In dit recept is gekozen voor haverroom.

Geschikt voor 4 porties | lactosevrij | nagerecht

Ingrediënten

  • 480 Ml haverroom uit onze boodschappenlijst
  • 6 Eierdooiers
  • 2 Vanillestokjes
  • 80 Gram erythritol poeder of kokosbloesemsuiker
  • 100 Gram gemengde ongezouten nootjes (b.v. walnoten, amandelen, hazelnoten) uit onze boodschappenlijst
  • óf 80 gram gemengde noten en 20 gram chiazaad
  • Fruit naar keuze (b.v. banaan, blauwe besjes, aardbei, mango)

Bereidingswijze

Splits de vanillestokjes in de lengte en schraap ze uit. Zet de inhoud van het stokje apart. Verwarm de haverroom in een pannetje op een laag vuur. Voeg de inhoud van de vanillestokjes en de stokjes toe en laat het heel zachtjes 5 minuten koken. Haal het van de hittebron af, zet apart en laat het afkoelen. Verwijder de vanillestokjes. Doe de eierdooiers samen met de erythritol in een kom en klop met een garde totdat het een mooi gladde massa is. Doe steeds beetje bij beetje de afgekoelde room bij het eiermengsel en klop dit totdat ook dit een gladde massa is. Doe alles terug in het pannetje en verwarm al roerend met een spatel of houten lepel totdat de vanillepudding goed is ingedikt. Giet het puddingmengsel vervolgens door een zeef en blijf roeren totdat de pudding is afgekoeld. Liever geen velletje op de pudding? Leg dan een stukje vershoudfolie op de pudding en druk het een beetje aan zodat het overal de massa raakt. Zet vervolgens de pudding in de koelkast zodat hij goed koud wordt. Hak de gemengde nootjes fijn. Doe op de bodem van de schaaltjes of kommetjes wat nootjes, schep er de pudding op en verdeel wat nootjes over de pudding. Garneer met wat vers fruit.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl