Kaasstengels maken met amandelmeel
Kaasstengels maken met amandelmeelKaasstengels worden veelal bereid met bladerdeeg. Bladerdeeg bevat tarwebloem. Tarwebloem is niet het meest gezonde meel. Met tarwe is in de loop der jaren teveel geknoeid waardoor het moderneMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min
september 12, 2020
Zoete aardappelsalade met linzen
Zoete aardappelsalade met linzen Linzen zijn vetarm en rijk aan eiwitten. Daarnaast bevatten ze meervoudige koolhydraten, vitaminen B, calcium, magnesium, ijzer, kalium en zink. Ze bevatten ongeveer 4 keer zoveel vezels danMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
september 8, 2020
Portobello gevuld met courgette en tomaat
Portobello gevuld met courgette en tomaat De portobello is een reuze kastanjechampignon. Deze paddenstoel is uitermate geschikt om te vullen. Paddenstoelen zijn vezelrijk en bevatten veel eiwitten. Omdat ze eiwitrijk zijn wordenMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min
september 6, 2020
Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze
Stoofpotje maken met linzen op Marokkaanse wijze Linzen zijn peulvruchten en een bron van eiwitten. Ze bevatten ongeveer 4 keer zoveel vezels dan zilvervliesrijst. Vezels kunnen bijdragen aan het behoud van gezondeMeer lezen…
Bereidingstijd: 60+ min
augustus 31, 2020
Gehaktbrood
Gehaktbrood Gehaktbrood kan zowel warm als koud worden gegeten. Heerlijk bij de lunch of diner. Tijdens warme dagen is het lekker om koud te serveren bij bijvoorbeeld een salade. Het kan ookMeer lezen…
Bereidingstijd: 60+ min
augustus 23, 2020
Zeekraal met zalm en tomaatjes uit de wok
Zeekraal met zalm en tomaatjes uit de wok Zeekraal is een landplantje dat groeit op stranden of tussen mangroven. Het heeft een zilte smaak omdat het tijdens de groei zout opneemt. ZeekraalMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
augustus 17, 2020
Quinoa koken met knoflook-garnalen
Quinoa koken met knoflook-garnalen Quinoa behoort tot de pseudo-granen. Door de hoge voedingswaarde mag het wel een gezond voedingsmiddel worden genoemd. Het gezonde zaad oftewel pseudo-graan is rijk aan sporenelementen en flavonoïden.Meer lezen…
Bereidingstijd: 30 min
augustus 7, 2020
Kruidenboter maken
Kruidenboter maken Kruidenboter is heel makkelijk zelf te maken. Op die manier weet u ook zeker dat er geen ongezonde toevoegingen in zitten. Kruidenboter kan worden gemaakt met ongezouten roomboter. Voor mensenMeer lezen…
Bereidingstijd: 10 min
juli 31, 2020
Zelf mayonaise maken
Zelf mayonaise maken Mayonaise is heerlijk bij tal van gerechten. Helaas wordt de meeste mayonaise bereid met suiker en andere ongezonde toevoegingen. Een goed alternatief is daarom om zelf mayonaise te makenMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min
juli 25, 2020
Yoghurtijs maken met aardbeien en slagroom van kokosmelk
Yoghurtijs maken met aardbeien en slagroom van kokosmelk Volle yoghurt bevat vetzuren die zorgen voor een verzadigd gevoel voor langere periode. Yoghurt bevat uiteraard lactose maar minder dan drinkbare koemelk. Indien menMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min
juli 18, 2020
Spinazie omelet met avocado en walnoot
Spinazie omelet met avocado en walnoot Wanneer er weinig tijd is om te koken, is een omelet als avondeten een goede keuze omdat deze snel klaar is. Er kunnen bijna alle groentenMeer lezen…
Bereidingstijd: 20 min
juli 11, 2020
Appelmoes maken
Appelmoes maken Appelmoes is lekker als bijgerecht maar wordt helaas meestal bereid met suiker. Om de appelmoes lekker zoet te laten smaken kan er ook worden gekozen voor de natuurlijke variant voorMeer lezen…
Bereidingstijd: 40 min
juli 4, 2020
Page 15 of 25