Fruittaart met yoghurt als ontbijt

Home » Fruittaart met yoghurt als ontbijt

Fruittaart met yoghurt als ontbijt

Havermout is een graansoort die van nature geen gluten bevat. In de fabriek of op het land door kruisbestuiving kunnen er toch onbedoeld gluten in terecht komen. Om er zeker van te zijn dat havermout glutenvrij is, kunt u het beste havermout kopen met de vermelding 'glutenvrij' op de verpakking. Havermout wordt gemaakt van haverkorrels die geplet en geknipt zijn. Het graan is vezelrijk en koolhydraatrijk en dat zijn voornamelijk complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten hebben als voordeel dat deze langzaam verteren en dus ook langzaam energie afgeven. Dat is gunstig voor de bloedsuikerspiegel. Deze piekt hierdoor nauwelijks. Verder bevat havermout vitamine B1, zink, magnesium, en ijzer. Deeg maken van havermout is dan ook een goede keuze.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | ontbijt

Ingrediënten

  • 200 Gram havermout
  • 1,5 Banaan
  • 2 Eieren
  • 2 Theelepels ceylonkaneel uit onze boodschappenlijst
  • 6 Eetlepels Griekse yoghurt (5% vet) uit onze boodschappenlijst
  • Fruit naar keuze.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout, eieren, banaan en ceylonkaneel in de keukenmachine en mix totdat er een gladde massa ontstaat. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het deegmengsel met de bolle kant van een lepel op en maak er een pizza van. Laat de pizza 20 à 25 minuten gaar worden in de oven. Laat de boden een beetje afkoelen en verdeel deze in zes gelijke punten met een mes of pizzasnijder. Leg 1 punt op het bord en bestrijk met yoghurt. Doe er een laagje fruit naar keuze op. Herhaal dit nog 2 keer totdat er uiteindelijk 3 punten deeg zijn gebruikt en eindig met een laagje fruit. Maak 2 taartpunten want dit ontbijt is immers voor 2 personen.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl