Kipfilet met prei in mosterd-roomsaus

Home » Kipfilet met prei in mosterd-roomsaus

Kipfilet met prei in mosterd-roomsaus

Prei behoort tot de lookfamilie, net zoals knoflook, ui, bieslook en sjalot. De planten uit deze familie dienen o.a. als smaakmakers van vele gerechten. Wie ervan houdt voegt ze dan ook geregeld toe. Prei is het hele jaar door te verkrijgen. Winterprei heeft, in tegenstelling tot zomerprei, een dikkere stam. Alle groente is gezond maar niet alle groente bevat dezelfde vitamines, mineralen en fytonutriënten. Fytonutriënten zijn stoffen die van nature in planten voorkomen, ook wel fytochemicaliën genoemd omdat het chemische verbindingen zijn. Één van deze stoffen, te weten kaempferol, komt voor in prei. Kaempferol zit voornamelijk ik het groene gedeelte van de prei. Het kan een ontstekingsremmend effect hebben. Ook bevat prei redelijk wat inuline. Inuline kan een gunstige invloed hebben op de bloedsuikerspiegel en bijdragen aan een betere mineralenopname in de dikke darm. Het best kan prei worden bewaard buiten de koelkast en liefst op een donkere, koele plaats. Het is een zeer veelzijdige groente die zowel gestoomd, gekookt, gewokt maar ook rauw kan worden gegeten.  

Geschikt voor 2 personen | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets evt doormidden, Snijd de preien en sjalot in ringen en pers het knoflookteentje. Verhit wat olie en bak de kipfilets met wat zout en peper 15 minuten. Neem ze uit de pan en zet even apart. Doe de prei, sjalot en knoflook in de pan en voeg de bouillon met rozemarijn toe. Doe de kip erbij en laat alles nog 10 minuten gaar worden. Voeg de haverroom en mosterd toe en roer en verwarm nog enkele minuten. Leg de kipfilets op de borden en verdeel er de mosterd-roomsaus over. Serveer bijvoorbeeld met puree van pastinaak.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl