Ovengerecht met courgette

Ovengerecht


Ovengerecht met courgetteDit Courgettes vinden hun oorsprong in Mexico. Het is een veelzijdige groente die kan worden verwerkt in salades, ovengerechten, er kan pasta van worden gemaakt en ze zijn zeer geschiktMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

april 11, 2021


Notenbrood met boekweitmeel

Notenbrood


Notenbrood met boekweitmeel Notenbrood kan met verschillende soorten meel worden bereid. In dit recept is gekozen voor boekweitmeel. Boekweit is geen graansoort. Van de zaden van een plant uit de duizendknoopfamilie wordenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

april 5, 2021


Zuurkool-pompoen schotel

Zuurkool


Zuurkool-pompoen schotel Zuurkool is ontzettend gezond omdat de gefermenteerde witte kool een probiotische werking heeft. Fermentatie gebeurt met behulp van micro-organismen, welke gisten, schimmels en bacteriën zijn. De aanwezige suikers worden omgezetMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

maart 28, 2021


Ontbijtkoek met speculaaskruiden

Ontbijtkoek


Ontbijtkoek met speculaaskruiden Ontbijtkoek wordt vaak bereid met glucose-fructosestroop en of suiker, tarwemoutmeel en conserveermiddelen. Toch kan ontbijtkoek ook op een gezonde en verantwoorde manier worden gemaakt. Simpelweg door de ongezonde ingrediëntenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

maart 23, 2021


Avocado salade met tonijn en komkommer

Avocado salade


Avocado salade met tonijn en komkommer Salades kunnen het hele jaar door worden gegeten. Tijdens warme dagen zijn ze zeer gewild als bijgerecht of volledige maaltijd maar ook in de herfst- enMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

maart 14, 2021


Granola maken met gepofte boekweit en havervlokken

Granola maken


Granola maken met gepofte boekweit en havervlokken Zelf granola maken vergt even wat tijd maar is meestal veel gezonder dan kant en klare granola. Vaak is er suiker toegevoegd. Granola zelf makenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

maart 6, 2021


Tomatenspread als ontbijtbeleg

Tomatenspread


Tomatenspread als ontbijtbeleg Het meeste kant-en-klaar ontbijtbeleg bevat ongezonde ingrediënten. Te denken valt hierbij o.a. aan suikers, conserveermiddelen en smaakversterkers. Om er zeker van te zijn dat ontbijtbeleg enkel gezonde ingrediënten bevat,Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 27, 2021


Boerenkool smoothie met banaan en mango

Boerenkool smoothie


Boerenkool smoothie met banaan en mango Een boerenkool smoothie is een goede keuze als ontbijt. Vooral wanneer er weinig tijd is om ’s ochtends een gezond en voedzaam ontbijt te maken. UiteraardMeer lezen…

Bereidingstijd: ,


Pittige boontjes met ui en knoflook

Pittige boontjes


Pittige boontjes met ui en knoflook Dit recept met pittige boontjes is bereid met sperziebonen. Sperziebonen zijn peulvruchten en bevatten de nodige fytonutriënten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen in planten die eetbaar zijn. DeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 20, 2021


Biefstuk met sjalotten in balsamico-saus

Biefstuk


Biefstuk met sjalotten in balsamico-saus Vlees wordt tegenwoordig steeds minder vaak gegeten. Het is goed om zeker twee keer per week geen vlees of vis te eten. Dit bespaart dierenleed en isMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 13, 2021


Bladerdeeg maken met speltmeel

Bladerdeeg


Bladerdeeg maken met speltmeel Bladerdeeg wordt meestal bereid met tarwemeel of bloem. Ietwat gezonder is spelt. Het is een eerlijker graan waarmee niet zoveel is geknoeid. Spelt bevat ook minder fytinezuur danMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 7, 2021


Bloemkool-knolselderij stamppot met kaas

Bloemkool


Bloemkool-knolselderij stamppot met kaas Knolselderij groeit onder de grond en is familie van de wortel. De knol bevat polyacetylenen. Dit zijn chemische verbindingen met een antioxidantenwerking. 100% Gram knolselderij bevat wel 34%Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 30, 2021


Page 12 of 24