Rivierkreeftjes pasta met room en bieslook

Home » Rivierkreeftjes pasta met room en bieslook

Rivierkreeftjes pasta met room en bieslook

Rivierkreeftjes kunnen tot maximaal 20 cm lang worden en ze leven in zoet water. Ze lijken een beetje op garnaaltjes wanneer ze zijn gepeld. Rivierkreeftjes bevatten gezonde onverzadigde vetten. De schaaldiertjes smaken na het koken een beetje zoet en fris. Ze kunnen zowel koud als warm worden gegeten. Ze zijn zeer geschikt voor pastagerechten en salades.
Gele linzenspaghetti kan op dezelfde wijze worden bereid als de reguliere pasta. Linzen zijn peulvruchten en zeer rijk aan vezels en mineralen. Voor de gezondheid van de darmen  is de inname van voldoende vezels zeer belangrijk. Linzen bevatten complexe koolhydraten. De kleine peulvruchten zijn een goede eiwittenbron en kunnen om die reden bijdragen aan een verzadigend gevoel. Linzen hebben een lage glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel). Linzenspaghetti kan op velerlei manieren worden bereid. Dit is een zeer eenvoudig te bereiden gerecht met weinig ingrediënten. Lekker bij een frisse salade.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij | lactosevrij | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen met een beetje zout. Knip de bieslook, hak de peterselie en pers de citroen. Giet de spaghetti af en spoel even af met lauw water. Doe de spaghetti terug in de pan, voeg de room, rivierkreeftjes, citroensap, peterselie en bieslook toe en verwarm alles goed. Serveer in een diep bord en garneer met de pijnboompitten.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl