How2behealthy gezonde reep – bereid met pindakaas

Home » How2behealthy gezonde reep – bereid met pindakaas

How2behealthy gezonde reep - bereid met pindakaas

De gezonde reep van How2behealthy bevat natuurlijk ook pindakaas met gezonde ingrediënten. Deze pindakaas bevat maar liefst 28% eiwit en veel onverzadigde vetten (totaal vet 50% waarvan 80% onverzadigd). Verder is het een bron van voedingsvezels, vitamine E, vitamine B6, magnesium, fosfor, zink en koper. Een flinke lijst dus!

Kokosbloesem siroop is de meest gezonde vorm van suiker, tot zover bekend, omdat het volledig ongeraffineerde suiker is,  boordevol goede voedingsstoffen zit (denk aan B-vitamines, magnesium, ijzer, zink en kalium) én zeer laag scoort (waarde 30-35) op de Glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel).

Haver bevat geen gluten, mits dit op de verpakking staat. De koolhydraten in havermout zijn voornamelijk complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten verteren langzaam en geven dus ook langzaam energie af. De bloedsuikerspiegel piekt dan ook nauwelijks. Havermout is zeer vezelrijk en bevat vitamine B1, B5, ijzer, mangaan, magnesium en zink en Bèta glucanen die een positief effect kunnen hebben op de bloedsuikerspiegel en bijdragen aan een gezond cholesterolgehalte.

Extra pure chocola. Het bevat het mineraal magnesium, ook wel anti-stress mineraal genoemd, wat een positief effect kan hebben op het zenuwstelsel. Verder bevat rauwe cacao theobromine en cafeïne die beiden een stimulerende werking hebben. Het zijn echter geringe hoeveelheden en om die reden niet of nauwelijks merkbaar. Het aminozuur tryptofaan in cacao zorgt voor de aanmaak van serotonine. Serotonine, een belangrijke neurotransmitter, kan rusteloosheid, angstgevoelens en stress verminderen.

Geschikt voor 10 repen | glutenvrij | Gezonde snacks

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voeg in een kom de pindakaas, siroop en haver toe en meng goed. Breng over in een rechthoekige vorm en druk deze plat. Giet de gesmolten chocolade erover. voeg er een snufje zout bij en vries minstens 2 uur in, zodat het gemakkelijk uit elkaar te snijden is.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl