Granola maken met gepofte boekweit en havervlokken

Granola maken


Granola maken met gepofte boekweit en havervlokkenZelf granola maken vergt even wat tijd maar is meestal veel gezonder dan kant en klare granola. Vaak is er suiker toegevoegd. Granola zelf maken heeftMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

maart 6, 2021


Tomatenspread als ontbijtbeleg

Tomatenspread


Tomatenspread als ontbijtbeleg Het meeste kant-en-klaar ontbijtbeleg bevat ongezonde ingrediënten. Te denken valt hierbij o.a. aan suikers, conserveermiddelen en smaakversterkers. Om er zeker van te zijn dat ontbijtbeleg enkel gezonde ingrediënten bevat,Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 27, 2021


Boerenkool smoothie met banaan en mango

Boerenkool smoothie


Boerenkool smoothie met banaan en mango Een boerenkool smoothie is een goede keuze als ontbijt. Vooral wanneer er weinig tijd is om ’s ochtends een gezond en voedzaam ontbijt te maken. UiteraardMeer lezen…

Bereidingstijd: ,


Pittige boontjes met ui en knoflook

Pittige boontjes


Pittige boontjes met ui en knoflook Dit recept met pittige boontjes is bereid met sperziebonen. Sperziebonen zijn peulvruchten en bevatten de nodige fytonutriënten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen in planten die eetbaar zijn. DeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 20, 2021


Biefstuk met sjalotten in balsamico-saus

Biefstuk


Biefstuk met sjalotten in balsamico-saus Vlees wordt tegenwoordig steeds minder vaak gegeten. Het is goed om zeker twee keer per week geen vlees of vis te eten. Dit bespaart dierenleed en isMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 13, 2021


Bladerdeeg maken met speltmeel

Bladerdeeg


Bladerdeeg maken met speltmeel Bladerdeeg wordt meestal bereid met tarwemeel of bloem. Ietwat gezonder is spelt. Het is een eerlijker graan waarmee niet zoveel is geknoeid. Spelt bevat ook minder fytinezuur danMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 7, 2021


Bloemkool-knolselderij stamppot met kaas

Bloemkool


Bloemkool-knolselderij stamppot met kaas Knolselderij groeit onder de grond en is familie van de wortel. De knol bevat polyacetylenen. Dit zijn chemische verbindingen met een antioxidantenwerking. 100% Gram knolselderij bevat wel 34%Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 30, 2021


Kipfilet met prei in mosterd-roomsaus

Kipfilet


Kipfilet met prei in mosterd-roomsaus Prei behoort tot de lookfamilie, net zoals knoflook, ui, bieslook en sjalot. De planten uit deze familie dienen o.a. als smaakmakers van vele gerechten. Wie ervan houdt voegtMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 22, 2021


Fruittaart met yoghurt als ontbijt

Fruittaart


Fruittaart met yoghurt als ontbijt Havermout is een graansoort die van nature geen gluten bevat. In de fabriek of op het land door kruisbestuiving kunnen er toch onbedoeld gluten in terecht komen.Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 17, 2021


Pompoen uit de oven met biefstuk

Pompoen uit de oven


Pompoen uit de oven geserveerd met biefstuk Pompoen uit de oven is makkelijk te bereiden. Pompoen is oorspronkelijk een herfstvrucht en bevat vitamine A, C en E  Al deze vitamines hebben eenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 10, 2021


Crackers maken van zaden

Crackers maken


Crackers maken van zaden Door zelf crackers te maken van zaden en pitten kunt u de meest gezonde crackers maken. Veel crackers bevatten ingrediënten welke niet thuishoren in een gezond eetpatroon. TeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 6, 2021


Muffins met havermout, banaan en peer

Muffins


Muffins met havermout, banaan en peer Havermout wordt gemaakt van geplette en geknipte haverkorrels. Het is een graansoort die van nature geen gluten bevat. Toch kunnen er door kruisbestuiving op het landMeer lezen…

Bereidingstijd:

december 30, 2020


Page 13 of 25