Banaan-havermout koekjes

Home » Banaan-havermout koekjes

Banaan-havermout koekjes

Banaan-havermout koekjes hebben als hoofdbestanddeel havermout of havervlokken. Haver behoort tot de grassenfamilie en is een éénjarige plant. Havermout bestaat uit geplette en geknipte haverkorrels. Havervlokken zijn iets groter omdat ze niet zijn geknipt. Haver bevat van nature geen gluten maar kan gluten bevatten door kruisbestuiving op het land of in de fabriek wanneer er ook gluten bevattende granen worden verwerkt. Om er zeker van te zijn dat haver glutenvrij is, moet het op de verpakking staan. Complexe koolhydraten geven langzaam energie af omdat ze langzaam verteren. Hierdoor piekt de bloedsuikerspiegel nauwelijks. Haver bestaat voornamelijk uit complexe koolhydraten en is om die reden dus een gezond graan.
Rauw cacaopoeder bevat veel vitamine K en is rijk aan het mineraal magnesium. Vitamine K is o.a. betrokken bij de bloedstolling. Magnesium is een anti-stress mineraal. Het bevordert het ontspannen van de spieren. Ook bevat cacao essentiële vetzuren.
Net als in cacao zit er in bananen ook redelijk wat kalium en in dit recept maakt banaan de koekjes lekker smeuïg.

Geschikt voor 8 koekjes | glutenvrij | gebak

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de chocolade in kleine stukjes. Prak de bananen in een kom fijn met een vork. Roer de havermout of havervlokken, de stukjes chocolade en de chiazaden erdoorheen. Klop de eieren en roer deze vervolgens onder het bananenmengsel. Leg wat bakpapier op de ovenplaat en schep er 8 gelijke hoopjes deeg op. Druk deze aan met de bolle kant van een lepel zodat het rondjes worden. Bak ze ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Gezonde koekjes maken was nog nooit zo makkelijk!

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl