Soufflé met groenten

Home » Soufflé met groenten

Soufflé met groenten

Deze soufflé wordt bereid met broccoli en champignons. Broccoli is een vezelrijke groente. Vezels zijn gezond voor onze darmen. Broccoli is een is rijk aan antioxidanten. Antioxidanten hebben ontstekingsremmende eigenschappen.. Verder bevat deze groene topper de mineralen calcium, zink en selenium. Calcium is goed voor het behoud van stevige botten en belangrijk voor de hormoonstofwisseling. Zink is belangrijk voor de energiehuishouding en selenium is een sterke antioxidant die onmisbaar is voor het behoud van gezond haar, nagels en immuunsysteem. Ook bevat broccoli vitamine C (weerstand), vitamine E (beschermt cellen, weefsels, organen) en vitamine K (o.a. betrokken bij bloedstolling).
Champignons bevatten het stofje proline. Proline helpt het lichaam met de aanmaak van collageen. We maken minder collageen aan naarmate we ouder worden. Aan de buitenkant is dit te zien aan de huid. Deze wordt slapper en er vormen zich rimpels. Vitamine B12 komt voornamelijk voor in vlees, vis en melkproducten en iets minder in eieren. Ook champignons bevatten deze belangrijke vitamine. Een tekort aan B12 kan voor vervelende klachten zorgen, zoals spierpijn, zenuwpijnen, concentratie problemen en stemmingswisselingen

Geschikt voor 2 personen | vegetarisch | bijgerecht

Ingrediënten

  • 250 Gram broccoli
  • 50 Gram vegetarische speckjes uit onze boodschappenlijst
  • 100 Gram champignons
  • 1 Grote ui
  • Handje verse krulpeterselie
  • 4 Eieren
  • Paar druppels citroensap
  • 100 Gram ricotta uit onze boodschappenlijst
  • Zwarte peper
  • Zeezout/Himalayazout uit onze boodschappenlijst

Bereidingswijze

Snijd kleine roosjes van de broccoli, snijd de ui in halve dunne ringen en de champignons in plakjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de broccoliroosjes beetgaar met een beetje zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Bak de vegetarische spekblokjes met de uien en champignons enkele minuten. Splits de eieren en vang de eiwitten op in een goed ontvette schaal of kom. Doe de broccoliroosjes samen met het champignonmengsel in een kom. Klop de eigelen een beetje los en meng met de ricotta en schep dit onder de groenten. Hak de peterselie fijn en roer deze eronder. Klop de eiwitten stijf met een paar druppeltjes citroensap. Spatel de geklopte eiwitten luchtig door het groente/ei mengsel en doe dit in 3 stappen. Voeg er een beetje zwarte peper aan toe. Vet een souffléschaal in en schep er het mengsel in. Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl