Pastasalade met zalm, pesto en tomaatjes

Pastasalade


Pastasalade met zalm, pesto en tomaatjesBoekweitkorrels worden gemaakt van de zaden van een plant uit de duizendknoopfamilie. Boekweit geen graansoort en is glutenvrij. Het past dus uitstekend in een glutenvrij dieet. BoekweitMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juli 24, 2021


Havermoutpap met rode vruchtjes en cacao

Havermoutpap


Havermoutpap met rode vruchtjes en cacao Haver is een éénjarige plant welke behoort tot de ‘grassen familie’. Havermout zijn geplette en geknipte haverkorrels. Havervlokken zijn niet geknipt en dus iets groter. VanMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juli 12, 2021


Zomerse salade met spinazie, aardbeien en walnoten

Zomerse salade


Zomerse salade met spinazie, aardbeien en walnoten Spinazie is een goede bron van vitamine C en K. Vitamine C is erg belangrijk voor het immuunsysteem. Deze vitamine is in water oplosbaar. EenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juli 3, 2021


Heerlijke kipmarinade voor barbecue kip

Kipmarinade


Heerlijke kipmarinade voor barbecue kip Deze kipmarinade is zeer geschikt voor kip op de barbecue. Als de barbecue weer aan kan is het heerlijk om te genieten van de reuk van gemarineerdMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juni 26, 2021


Scampi’s arrostiti met knoflook en rode peper

Scampi's


Scampi’s arrostiti met knoflook en rode peper Scampi’s oftewel grote garnalen danken hun roze kleur aan het stofje astaxanthine. Astaxanthine is een carotenoïde, één van de fytonutriënten. Fytonutriënten zijn chemische verbindingen dieMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juni 15, 2021


Vis met groenten pocheren

Vis met groenten


Vis met groenten pocheren Door het pocheren van vis blijft de smaak beter behouden. Wat is pocheren precies? Pocheren is het gaar laten worden van voedsel in heel weinig vocht zodat hetMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

juni 6, 2021


Brood bakken met vlozaadvezels

Brood bakken


Brood bakken met vlozaadvezels Het meeste brood wordt gebakken met tarwemeel. Tarwe heeft niet meer de voedingswaarde wat het behoort te hebben. Er is de laatste 50 jaar helaas teveel geknoeid metMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 30, 2021


Kleine pompoenpannenkoeken met gebakken appel

Pompoenpannenkoeken


Kleine pompoenpannenkoeken met gebakken appel Een heerlijk weekend-ontbijt van pompoenpannenkoeken met gebakken appel, geserveerd met yoghurt met speculaaskruiden. In dit recept is gekozen voor speltmeel. Mensen met een gluten-allergie kunnen het speltmeelMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 22, 2021


Chocoladetaart bakken met vruchtjes

Chocoladetaart


Chocoladetaart bakken met vruchtjes Chocoladetaart is iets wat de meeste mensen een heerlijke traktatie vinden. De meeste chocoladetaarten uit de winkel bevatten veelal suikers en transvetten. Deze passen dan ook niet inMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 12, 2021


Mango ijs maken met yoghurt

Mango ijs maken


Mango ijs maken met yoghurt Zelf mango ijs maken is leuk om te doen maar nog belangrijker is dat het met verantwoorde ingrediënten kan. Het meeste ijs bevat geraffineerde suiker en andereMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

mei 2, 2021


Aspergesoep met venkel en roomkaas

Aspergesoep


Aspergesoep met venkel en roomkaas Aspergesoep kan op heel veel verschillende manieren worden bereid. In dit recept zijn er behalve asperges ook andere groenten toegevoegd. Asperges, ze worden ook wel ‘het witteMeer lezen…

april 25, 2021


Chia pudding als ontbijt

Chia pudding


Chia pudding als ontbijt De zaadjes van de Salvia Hispanica noemen we chiazaadjes. Deze plant is familie van de muntplant. De Salvia Hispanica vindt zijn oorsprong in Mexico. Heel vroeger werden dezeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

april 17, 2021


Page 11 of 24