Salade met appel, bladselderij en walnoot

Home » Salade met appel, bladselderij en walnoot

Salade met appel, bladselderij en walnoot

Appels zijn gezond. Dat is wel bekend. Alle fruit is gezond maar eet het met mate. Twee stuks, maximaal drie, per dag is voldoende omdat fruit ook suikers bevat. Fruitsuiker, ook wel fructose genoemd, laat de bloedsuikerspiegel stijgen. Het beste is om fruit minstens een half uur en maximaal een uur vóór de maaltijd te eten. Dan heeft het, vanwege de korte verteringstijd van fruit, de tijd om te verteren én gaat de bloedsuikerspiegel niet 2 keer stijgen.
De reden waarom appels gezond zijn is omdat ze vezelrijk zijn. Appels bevatten pectine. Pectine is een polysacharide. Polysachariden zijn meervoudige suikers. Het is een oplosbare vezel die een zeer gunstig effect heeft op de spijsvertering. Oplosbare vezels worden een soort gelei wanneer ze in aanraking komen met water. Dit gebeurt in het spijsverteringskanaal waardoor de ontlasting zachter wordt. Pectine heeft een positief effect op de bloedsuikerspiegel en op de vetverbranding, wat afvallen kan stimuleren. Dat maakt de appel nog gezonder.  Ook peren bevatten pectine. Pectine wordt ook gebruikt als natuurlijk bindmiddel. Deze salade is zeer geschikt als voorgerechtje.

Geschikt voor 2 personen | lactosevrij |voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Maak de dressing van de mosterd, olijfolie, citroensap en erythritol. Deel de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze in reepjes. Hak de bladselderij en walnoten en snijd het lente-uitje in dunne ringetjes. Meng de appelreepjes met de dressing en schep er de walnoten, bladselderij en lente-ui onder. Verdeel de appelsalade over 2 kommetjes.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl