Chocoladecake bakken zonder meel

Home » Chocoladecake bakken zonder meel

Chocoladecake bakken zonder meel

Deze glutenvrije chocoladecake wordt gebakken zonder meel. Om het deeg te laten rijzen wordt wijnsteenbakpoeder gebruikt. Wijnsteenbakpoeder is niet hetzelfde als bakpoeder of baking soda. Bakpoeder is gemaakt van natriumbicarbonaat en citroenzuur, ook wel wijnsteenzuur genoemd. Door de combinatie van deze 2 gaat het deeg rijzen tijdens het bakken. Baking soda is natriumbicarbonaat of zuiveringszout. Dit wordt eveneens gebruikt om deeg te laten rijzen. Wijnsteenbakpoeder is natriumbicarbonaat gemengd met wijnsteen. Wijnsteen is kaliumwaterstoftartraat. Dit wordt gemaakt uit wijnsteenzuur dat ontstaat door fermentatie (een natuurlijk proces) van o.a druiven. Wijnsteen wordt ook wel kaliumzout genoemd. 

Geschikt voor 1 cake | glutenvrij | gebak 

Ingrediënten

  • 6 Eieren (middelgroot)
  • 200 Gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 Gram Erythritol uit onze boodschappenlijst
  • 1 Theelepel wijnsteenbakpoeder uit onze boodschappenlijst
  • 40 Gram noten naar keuze (b.v. walnoten, hazelnoten)
  • 150 Gram puur chocolade uit onze boodschappenlijst
  • Blikje kokosmelk uit onze boodschappenlijst
  • 125 Gram fruit naar keuze (aardbeien, blauwe bessen, kiwi)

Bereidingswijze (bereidingstijd is excl. baktijd)

Plaats het blikje kokosmelk 24 uur in de koelkast. Doordat deze koud wordt scheidt de room zich van het water. Haal het vlak voor gebruik uit de koelkast zonder te schudden en schep de gekoelde room in een koude kom en giet het water weg. Klop de room met een mixer totdat deze luchtig is. En zet deze in de koelkast. Duurt iets langer dan het kloppen van slagroom.

Verwarm de oven voor op 175°C. Breek de chocolade in blokjes en zet in een vuurvast kommetje in de oven terwijl die aan het voorverwarmen is. Haal de chocolade er uit zo gauw die is gesmolten. Houd dus goed in de gaten. Meng in een beslagkom de boter met de erythritol en eieren en mix totdat het een schuimige massa is. Hak de noten fijn en voeg deze toe aan het beslag samen met het wijnsteenbakpoeder. Schep goed onder elkaar met een spatel. Schep er als laatste de gesmolten chocolade onder. Bekleed een springvorm met een ø van 28 cm  met bakpapier of vet deze goed in. Plaats de cake ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Dek de cake na 25 minuten evt. af met wat aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt. Haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen.
Snijd een deksel van 2 cm voorzichtig van de cake en smeer de geklopte kokosroom over de onderste helft van de cake. Verdeel er het fruit over en leg er het deksel weer op. Zet de cake koel tot gebruik.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl