Runderreepjes met bamboescheuten in soja saus

Home » Runderreepjes met bamboescheuten in soja saus

Runderreepjes met bamboescheuten in soja saus

Bamboescheuten zijn de jonge uitlopers van de bamboeplant. Bamboe is een grassoort en groeit enorm snel. Niet alle soorten bamboe zijn eetbaar. Verse bamboescheuten zijn fris van smaak en knapperig en zijn veelal te verkrijgen bij de toko’s. Maak ze goed schoon door de schutbladeren te verwijderen en de harde onderkant eraf te snijden. Snijd ze in reepjes en kook ze vervolgens ongeveer 8 minuten. Omdat Bamboe het stofje taxiphylline bevat is het erg belangrijk deze goed door te koken. De gebruiksklare bamboescheuten in een glas of blik zijn reeds gekookt. Bamboe is erg rijk aan het mineraal silicium. Silicium wordt gewonnen uit de bladeren en stengels van de bamboeplant. Silicium kan een positief effect hebben op kraakbeen en botten en de aanmaak van collageen stimuleren. Ook bevatten ze de mineralen kalium en magnesium en een ruimte hoeveelheid vitamine C. Bamboescheuten worden vaak verwerkt in wok gerechten en kunnen ook prima in salades.

Geschikt voor 4 personen | diner

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de biefstukken in reepjes, de uien in halve ringen en pers de knoflookteentjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in reepjes. Snijd de lente- of bosuitjes in ringetjes. Laat de bamboescheuten uitlekken in een zeef. Verhit een beetje olie en wok de biefreepjes met een snufje zout en peper. Voeg na 2 minuten de ui, paprika en bamboescheuten toe en wok nog 2 minuten. Doe er als laatste de bouillon, sojasaus, knoflook, lente- of bosuitjes en taugé bij en wok dit kort mee zodat de taugé nog een beetje knapperig is. Verdeel de biefreepjes over 4 borden en bestrooi met de sesamzaadjes.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl